20 mai 2010

mects+ISJ incep intimidarea

Urmare a Notei MECTS nr. 34.396/18.05.2010, (semnata de doamna secretar de stat Oana Badea) vă rugăm să ne transmiteţi, până vineri, 21.04.2010, orele 14,00, prin e-mail, pe adresa ....., conform modelului din tabelul anexat o informare cu privire la :
a. Notificări ale sindicatelor de a declara grevă, şi după caz, perioada de desfăşurare a grevei, menţionată de către acestea;
b. Numărul estimativ al cadrelor didactice care şi-au exprimat intenţia de a-şi exercita dreptul la grevă ;
c. Măsura în care aceste acţiuni pot perturba organizarea şi desfăşurarea probei C din cadrul examenului naţional de bacalaureat 2010, indicând numele şi prenumele cadrelor didactice care intră în grevă şi care fac parte din comisiile de examen, precum şi posibilitatea înlocuirii lor.
Informarea mai sus solicitată se întemeiază pe cele menţionate în Nota MECTS nr. 34.396/18.05.2010 din care cităm următoarele:
“ În contextul actual, determinat de recesiunea economică manifestată la nivel mondial şi, implicit, la nivel naţional, Ministerul Educaţiei , Cercetării, Tineretului şi Sportului mulţumeşte tuturor cadrelor didactice din sistemul de învăţământ preuniversitar care au dovedit, prin devotamentul, implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă în ultima perioadă, că interesul elevului a primat întotdeauna în faţa altor considerente, şi face apel la toate cadrele didactice să-şi desfăşoare, în continuare, activitatea didactică, până la sfârşitul anului şcolar, să încheie situaţiile şcolare ale elevilor şi să participe la organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale”.
Având în vedere importanţa acţiunilor care urmează să se desfăşoare în perioada următoare în scopul finalizării anului şcolar şi a desfăşurării în condiţii corespunzătoare a examenelor naţionale, vă rugăm să aveţi în vedere următoarele :
- directorii unităţilor de învăţământ vor manifesta disponibilitate pentru a dialoga cu cadrele didactice şi cu reprezentanţii sindicatelor representative ale cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, în scopul identificării de soluţii pentru finalizarea acestui an şcolar;

- directorii unităţilor de învăţământ vor stabili, după consultarea cadrelor didactice şi a membrilor Consiliului de Administraţie, programul ( orarul) elevilor, în funcţie de decizia cadrelor didactice de a-şi exercita sau nu dreptul legal la grevă.
Vă mulţumim şi avem încredere în profesionalismul cu care veţi aborda aceste aspecte de importanţă deosebită pentru elevi, principalii beneficiari ai muncii noastre.

Notă: Vă rugăm ca denumirea documentului EXCEL să fie denumirea unităţii.
ASA ARATA O NOTA TRANSMISA DE INSPECTORATE SCOLARE IN UNITATILE DE INVATAMNAT CU UN SINGUR SCOP. INTIMIDARE.
IN CURAND FEDERATIA SINDICATELOR LIBERE DIN INVATAMANT O SA TRANSMITA UN COMUNICAT LEGAT DE ACEASTA NOTA.
A TRECUT VREMEA INFORMARILOR DOMUNULE MINISTRU. SAU TOT LA METEHNE COMUNISTE APELATI. CHIAR NU MAI E NIMIC NOU DUPA 20 DE ANI.
urmariti WWW.FSLI.RO


adresa ISJ GORJ
adresa ISJ ARAD
adresa ISJ CLUJ
nota MECTS

16 comentarii:

  1. eram sigur ca asa se va intampla.se vor face presiuni pana vom ceda,mai ales ca nu suntem uniti.
    D-nule Pop, mergem pana la capat, cu conditia sa fim uniti si sa nu tradeze sindicatul!
    Nu trecem notele,nu incheiem situatia nu dam bacul,dar nu ne lasati de izbeliste!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da asa este si la Cluj s-a triimis!

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnilor, Eu cred ca se vade destul de clar ca acest Guvern nu o sa ia in calcul si alte variante de a rezolva problema. Ce o sa castigam daca o sa facem greva? Zile taiate din salariul acesta care si asa este destul de mic... Cu ce ne mai platim ratele si facturile? Cu ce ne mai crestem copiii? Alta sursa de venit nu avem. Ganditi-va ca sunt familii in care exista doi, trei sau patru bugetari. Din punctul de vedere al liderilor de sindicat va intelegem. Dar ganditi-va ce efecte va avea aceasta greva in plan social. Daca ne vreti binele lasati-ne sa alegem singuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca intimidarile vor avea un efect destul de mare. Si asa am auzit ca exista licee in Baia Mare in care se va desfasura proba C. Eu m-am saturat pana peste cap sa fac actiuni de voluntariat si nu pot sa-i inteleg pe colegii care si acum in ultimul ceas se mai gandesc daca sa faca greva sau nu. Credeti ca o sa aveti bani din ce sa va cresteti copiii la vara? Chiar credeti ca veti fi platiti pe perioada concediului? In curand ne vor diminua veniturile cu 50%, apoi 75% si noi profesorii vom fi bucurosi ca primim si acele mici firimituri. Ma intristeaza foarte tare faptul ca nu putem sa fim uniti si astfel devenim o categorie profesionala lipsita de reactie si care accepta cu stoicism orice i se intampla.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vezi si http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com

    Legea lustratiei... poate doar o reparatie morala
    POSIBILI LUSTRABILI...

    1. TRAIAN BASESCU

    NAVIGATORUL SI TURNATORUL

    TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973

    Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular.

    La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta.

    In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator – sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.

    In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat.

    De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.

    ... restul pe blogul meu...

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt cadru didactic , nu vreau greva! de ce liderii de sindicat preseaza colegii si pe mine sa fac greva? e dreptul meu , suntem intimidati si ameninati sa facem greva generala.Suntem amenintati ca orele ne vor fi taiate ptr ca nu vor avea voie ca elevii sa intre in scoala, vor fi fugariti, cunoasteti acest lucru ? pana unde vreti sa mergeti cu aceste manipulari ? voi cativa vreti sa faceti ce vreti cu noi ? ne ati intrebat cand ati hotarat sa faceti greva ? nu , nimic!

    RăspundețiȘtergere
  7. Urmare a Notei MECTS nr. 34.396/18.05.2010, vă rugăm să ne transmiteţi, până vineri, 21.04.2010, orele 14,00, prin e-mail, pe adresa ....., conform modelului din tabelul anexat o informare cu privire la :
    ...
    Atentie Liviu... in nota e precizat 21.04.2010...
    cu stima si consideratie
    Gabriel Teodorescu

    RăspundețiȘtergere
  8. De ce GREVA???? E inutila???? Mai tovarasilor care va intrebati de ce greva si de ce sa va riscati voi ultimii banuti zvarliti in bataie de joc de acest cretin de sistem !!!! DEOARECE MAI EXISTA DEMNITATE, ONOARE, CREDINTA, INTELIGENTA SI SPERANTA !!!!!!!!!! Deoarece nu toti suntem lasi, deoarece viata include LIBERTATE si NORMALITATE !!!! Voi care sustineti aberatiile cu banii si datoriile va asemanati cu cei ce tradau din inchisori pe cei de mai incredere pentru a obtine un colt de paine si devenind astfel informatorii unui sistem totalitar ce s-a dovedit in timp falimentar si condamnat. Va inruditi in caractere cu cei ce acum la rascruce de drumuri istorice distrug aceasta tara pentru propriile interese nerenuntand la putere, de fapt aparandu-si pielea pentru multitudinea de nelegiuiri infaptuite.Nu aveti calitatea de a va numi ROMANI, nu aveti dreptul de a beneficia ulterior de victoriile ce le vom obtine, cu toate ca in nemernicia voastra veti aclama ca de fapt v-ati adus direct si neigradit aportul la acestea.Nu aveti dreptul moral sa aveti aceasta tara, sunteti oricand in stare s-o vindeti pentru ca ceiutul pe care-l veti primi sa fie fierbinte.RUSINE VOUA celor ce nu vedeti un orizont de speranta in a trai normal si pentru care trebuie facute dure sacrificii pe viu, ajungand chiar la foame crunta.Greva generala trebuie sa blocheze tot sistemul pe termen nelimitat, fortandu-i pe ipocritii de la putere sa-si vanda toate averile ---obtinute prin furturi si inselaciuni aplicate statului fiind acoperiti de legile care le-au dat---- pentru a scoate tara din aceasta mocirla in care tot ei au tarat-o.Fac apel la cei care mai simt ROMANESTE!!! GREVA GENERALA NELIMITATA !!!!!!! SA DISPARA TROGLODITII SI GOLANII DE LA PUTERE !!!!!!! SA DISPARA BASESCU CU GASCA LUI DE GOLANI POLITICI !!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Oare ati uitat ca asta faceau comunistii cu intelectualii? Ati uitat de "experimentul Pitesti", de Aiud, de Jilava, de Canal?
    Asta e modul de conducere:
    "Kill'em all" (vorba celor de la Metallica).
    Cine nu e cu noi, e impotriva noastra. Asta e conceptul care e si acum la putere.
    Unde e libertatea?! La cosul de gunoi.
    ROMANIA, TREZESTE-TE!

    RăspundețiȘtergere
  10. "Domnule presedinte si onorata instanta, va cer condamnarea acestora la moarte pentru savirsirea urmatoarelor fapte penale:

    * infractiune de genocid, prevazuta de articolul 357, aliniatul 1, Cod Penal, litera c;
    * subminarea puterii de stat prevazuta de articolul 162, Cod Penal, pentru organizarea de actiuni armate de natura sa slabeasca puterea de stat;
    * infractiunea de acte de diversiune prevazute de articolul 163, Cod Penal, pentru distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare, in intregime sau in parte, prin explozii sau orice alt mod al instalatiilor industriale sau a altor bunuri de natura. sa aduca in orice mod atingere securitatii statului, si
    * pentru infractiunea de subminare a economiei nationale, prevazuta de articolul 165, Cod Penal, prin faptul ca au folosit o organizatie din cele prevazute de articolul 145, Cod Penal, ori de a impiedica activitatea normala a acestora de natura sa submineze economia nationala a poporului roman."

    Decembrie 25 1989 - Proces Ceausescu

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru domnul care spune ca nu avem calitatea de a ne numi romani..........

    Domnule, nu imi este rusine ca sunt roman. Imi este rusine ca exista romani care gandesc la fel ca d-ta. Eu ma consider Roman cu R mare. Pentru ca nu i-am votat pe acesti imbecili care vor sa ne supuna la infometare si la tot felul de lipsuri. Nu suntem noi de vina ca am ajuns aici. Nici copiii nostri. De vina sunt aceia ca d-ta care poate i-au votat. Asta e sentimentul de vinovatie pe care trebuie sa-l aiba si criminalul dupa ce isi comite odioasa crima. Fa domnule greva dumneata daca te consideri roman si daca d-ta crezi ca asa se rezolva problemele intr-un stat de drept. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si sa rezolvi astfel toate problemele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  12. Facem pariu ca dascalii nu vor face greva pe 31 mai?

    Si daca totusi, printr-un absurd didactic, vor fi cativa rebeli incat sa isi arunce cataloagele si planificarile, ca pe vesnice simboluri ale supravietuirii... bugetare, restul vor sta cuminti la caldurica, prin clase sau salile profesorale.

    Lasitate, senzatie de deja-vu sau pur si simplu comoditate... Lenea. Tu nu trebuie sa misti un deget atata vreme cat sunt destui prosti care sa o faca pentru tine. Unitatea le-a lipsit mereu acestor maestri ai cartilor. Asul de trefla sta in acel cerc perfect, fara sincope si frustrari, in acel tot unitar cu care poti uneori sa rastorni si muntii... daramite un “pinguin”...

    De la victimizare la victima sigura e doar un pas... Pe buza prapastiei stau ei, profesorii. Cei care au fost mereu aproape de greva dar au dat-o la intors in ultima secunda. Cei care au amenintat cu boicotari peste boicotari dar au mers apoi frumos la semnat condici pe la bacalaureate si examene de (in)capacitate. Voci stinse se aud prin curtile scolilor... “De ce sa mai iesim in strada?! Oricum nu rezolvam nimic”.

    Poate nu... poate da... Un lucru e cert. Statul, chiar si in banca ta, cand altii iti fura painea de la gura... nu a rezolvat mult nicicand.

    Ministrul Funeriu a anuntat noi negocieri cu sindicatele. De luni incep discutiile.

    Si orice farama de paine va cadea de la geamul ministerului, vor fi destui nesatui sa sara dupa ea. Furtuna trece si vine iarasi. La fel si criza. Dar, un bob de mazare nu face niciodata cat o pastaie si nici ciuguleala pe la colturi de parlament nu iti tine de foame pana la leafa viitoare.

    Gaudeamus Igitur!

    RăspundețiȘtergere
  13. eu intru in greva.

    picatura cu picatura se face balta mare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Pop, ati scris pe forumul edu.ro ca sindicatul dumneavoastra va avea o luare de pozitie in cel mai scurt timp privind aceasta nota. Deocamdata aveti o doar aceasta postare pe blogul personal. Ce se intampla?

    RăspundețiȘtergere
  15. declaratia ministrul Funeriu din 21.05.2010
    22 mai 2010 la 8:47 · Înregistrat sub barometrul minciunii in sistemul de educatie · Editare

    Re: barometrul minciunii in sistemul educational ——————————————————————————– vezi pe www.edu.ro Declaratiile ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Daniel Petru Funeriu, facute în conferinta de presa din data de 21 mai (Bucuresti, sediul MECTS) – fisier audio

    ... Nu stiam ca Legea Educatiei Nationale… se numeste Legea Educatie Nationale de invatare pe tot parcursul vietii… Acest domn opereaza cu concepte fara a le sti macar semnificatia… vezi invatarea activa pe tot parcursul vietii – invatare activa…(concept european…)… aceasta denota ca domnul ministru nu stie mai nimic din domeniul stiintelor educatiei nici cat un student de anul I de la facultatile de psihologie, sociologie…MENTORUL LUI prof. Miclea oare ce parere are ???

    ... SE PARE CA DOMNUL MINISTRU FUNERIU NICI NU CUNOASTE CE ORGANISME ARE IN SUBORDINEA MINISTERULUI PE CARE-L CONDUCE DE 5 LUNI… ASTA E IN RO.
    ... iar un program ... nu se substituie unei legi organice...
    In România exista Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniu Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), care functioneaza in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii…, este institutia care faciliteaza accesul la alternative europene de invatare continua si activa. http://www.anpcdefp.ro/

    ... mai multe pe http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  16. Maine avem sedinta!Nu stiu ce va fi! Va rog, fiti pe faza! A fost intalnire MECT-ISJ?ISJ-SCOLI?SI ACUM?....DAR POPOR-PRESEDINTE?????????

    RăspundețiȘtergere

Postări populare