9 dec. 2010

MINCIUNILE MINISTRULUI FUNERIU CONTINUA

Se stie ca in sistemul de invatamant se acorda conform Legii,Diploma Gheorghe Lazăr, clasele I, a II-a şi a III-a, cu acordarea unui premiu de 20%, 15%, respectiv 10% din suma salariilor de bază primite în ultimele 12 luni; diploma se acordă personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
Distincţiile şi premiile prevăzute se acordă în baza unui regulament aprobat de ministrul învăţământului.
Anul trecut conducerea actuala critica fosta conducere ca nu a semnat actele la timp.
Insa anul acesta in 14.iunie, ministrul Funeriu semneaza un ordin (AICI) prin care se angajeaza ca pana in 30 octombrie semneaza aceste distinctii.
FSLI a solicitat Ministerului Educaţiei explicaţii legate de întârzierea emiterii ordinului privind acordarea distincţiei „Gheorghe Lazăr”. Reprezentanţii Ministerului au declarat că premiile în bani, care însoţesc această distuncţie, nu pot fi acordate în acest an, din cauza restricţiilor impuse de legislaţia în vigoare potrivit căreia, în anul 2010 nu se acordă premii băneşti.  (AICI)
 Inca  o minciuna si inconsecventa a actualului ministru.( a se vedea si cea legata de strctura anului scolar)
 Oare pana cand?

4 comentarii:

  1. FSLI la nivel de tara sa faca o plangere penala impotriva ministrului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astea le cunoastem din presa sau de la tv. Altceva?

    RăspundețiȘtergere
  3. Aflu ca distinctiile s-ar da doar la 1% .Este acest procent dupa legea noua .Cei din 2009 si 2010 s-au incadrat pe legea de atunci cand era 6%.Ce tot le amestecati!Sindicatul e una cu politicienii .Se tem de scaunul lor .Nu au nici un interes sa se lupte pentru drepturile din statut ale dascalilor .De ce este lege si se aplica arbitrar ?CAT TIMP MAI AMAGITI DASCALII MERITUOSI SI NU LE DATI UN DREPT CASTIGAT .

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule ministru, si eu sunt unul din profesorii care trebuiau sa primeasca in 2009 distinctia Gh. Lazar. Ce aveti de gand sa faceti in legatura cu aceasta nedreptate si ilegalitate pe care au perpetuat-o toti ministrii educatiei din 2009 incoace?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare