6 feb. 2011

Excesul de zel al ISJ Maramures confirmat de MFP

Am scris AICI despre excesul unui inspector care abuzeaza de lege, in ceea ce priveste salarizarea personalului din invatamant.
Raspunsul pe care l-am facut catre inspectorat este AICI

In sprijinul celor spuse de mine vine adresa MFP transmisa de colegul de partid a inspectorului scolar general.
Observ ca este o dorinta acerba a celor din ISJ-uri sa faca salarizarea personalului din invatamant pe de o parte iar pe de alta parte sustin in instanta ca nu sunt angajatorii personalului sin invatamant.
Daca tot doresc sa fie angajatori eu le propun sa plateasca direct de la MECTS salariile celor din invatmant si sa nu stam la mana unor consilii locale care pot sa creeze probleme in salarizare.

16 comentarii:

  1. pentru ca nu stiu sa citeasca o lege,pentru ca sunt prea "plini de ei"...pentru ca vor sa se "remarce"...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha, ha, ha ! (rasu' - plansu') In Neamt e la fel ! Stiti ce a facut ISJ Neamt ? Ca sa nu-i prinda FSLI Neamt a trimis adrese tuturor scolilor prin e-mail, fara semnatura insp. gen. si fara stampila ... ca directorii sa mearga cu statele de plata la vizat obligatoriu ! I-a chemat sambata, adica ieri ... Si a mai facut ceva ISJ Neamt ... a trimis macheta care trebuie completata exact ... macheta din care au disparut ceva sporuri pe la personalul didactic auxiliar !
    E data d.r.a.c.u.' inspectoarea generala Varlan Luminita ! E blonda ca Udrea ! Ha, ha, ha ... au ratat amandoua saniusul de la Piatra pe zapada ... cu obligativitatea ca 20 elevi si profesorul de sport si cel educativ sa fie prezenti pe partie ... A disparut adresa cu pricina de pe site-ul ISJ Neamt.

    RăspundețiȘtergere
  3. si la Buzau e la fel de...dezorganizat...abia vineri ,4 feb,s-a prins "ISJ-UL" ca trebuie sa valideze statele ...desi ordinul aparuse in decembrie...se sunau ca"nebunele" secretarele intre ele despre ce trebuie sa faca si niciuna nu avea curaj sa sune la ISJ...:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cine va fi "ANGAJATORUL " pentru cadrele didactice incepand cu 9 feb?Scoala?

    RăspundețiȘtergere
  5. Angajatorul - Directorul, conform LEN, Art. 97, alineat (2), litera f.

    RăspundețiȘtergere
  6. Raspunderea juridica pentru deciziile publice la ce articol din lege o regasim ?

    RăspundețiȘtergere
  7. secretara sustine ca nu ma poate incadra ca profesor si plati ca prof S incepand cu 9 februarie pentru ca nu a primit nimic in acest sens....lamuruti-ma si pe mine ce trebuie sa mai primeasca? legea nu este suficienta? am lic pedagogic si fac de drept! art 248 alin 4 nu reglementeaza situatia noastra?

    RăspundețiȘtergere
  8. am liceul pedagogic si facultatea de jurnalism! cum voi fi platita?

    RăspundețiȘtergere
  9. La inceput de drum : respect , elevi disciplinati si motivati sa invete !

    RăspundețiȘtergere
  10. Citez: “In primul rand, incepand cu luna februarie toti bugetarii vor avea pe card, cu 15% mai multi bani decat au avut in octombrie 2010. Intre 5-15 februarie, aceasta este vestea buna pentru bugetari, pentru ca vor avea mai multi bani decat in ultima parte a anului 2010, cu 15% in concret vor avea mai multi bani pe card sau in mana, in functie de cum se plateste salariul la fiecare unitate bugetara”, a declarat premierul Emil Boc la finalul sedintei Executivului de miercuri, scrie AvocatNet. Legea nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 878, din 28 decembrie 2010, prevede majorarea cu 15% a salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii, precum si al altor drepturi in lei sau in valuta ale personalului platit din fonduri publice, aflate in plata la 1 octombrie 2010." Noi, umilii angajati din invatamant pe cine sa credem ? Guvernul zice una, inspectoratul scolar intelege altfel - taie niste sporuri!

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnule Liviu Marian Pop, daca primul ministru spunea ca vom avea cu 15% bani mai multi de la i1 ianuarie cred ca nu vorbea despre personalul didactic auxiliar si cel nedidactic. Din bunavointa unor oameni care au painea si cutitul tocmia la noi s-a redus cu 10-15%. Nu am rpimit si se pare ca nu vom primi un drept pe care toate legile aberante de salarizare ale acestui guvern nu le-a eliminat ci le-au eliminat tocmai cei care ar fitrebuit sa sesizeze ca suntem in legalitate. Eu sper ca sindicatul va fi alaturi si de noi si nu numai de personalul didactic, ne va sprijini sa ne cerem drepturile.

    RăspundețiȘtergere
  12. MD-afiliat FSLI07.02.2011, 15:01

    M.O. 48/19.01.2011 - Norme aplicare salarizare 2011-
    pag 12 :

    "Sporurile pentru conditii de munca in baza Legii-cadru nr.330/2009 !!!!!!!se acorda!!!!!!! pana la aprobarea regulamentelor prevazute la art.21 din Legea-cadru nr.284/2010 numai persoanelor care au beneficiat de aceste sporuri si numai in masura in care activitatea se desfasoara in aceleasi conditii de munca.
    Sporurile, compensatiile, primele si indemnizatiile !!!!!!!!!!se vor acorda!!!!!!
    cu respectarea art.22 din L284/2010"

    RăspundețiȘtergere
  13. si cum se face ca unora dintre noi deja ni s-au luat???!!!!Nu traim toti in Romania???Nu suntem angajatii aceluiasi sistem????

    RăspundețiȘtergere
  14. MD-afiliat FSLI07.02.2011, 16:05

    In unitatea noastra sporul de cond. vatamatoare de 15% s-a pierdut la 01.01.2010 prin abrograrea HG 281/1993(drept castigat prin Hot.jud.) de catre L330/2009.
    In lipsa altui HG sau regulament de acordare elaborat in 2010 nu se acorda nici acum.
    In acesta perioada este in lucru un regulament de acordare a sporului pentru 2011.

    RăspundețiȘtergere
  15. O intrebare . Cum trebuia platit in 2010 un invatator care a terminat pedagogia invatamantului primar si prescolar , ca profesor I sau ca profesor II ? Daca stiti va rog sa-mi raspundeti, cu trimiteri la locul de unde reiese aceasta. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  16. O intrebare am,d-le Pop,va rog!Precizarile la Lg.nr.1 /2011, in Art.13,spun ca:"Personalul didactic de predare si de instruire practica cu o vechime de peste 25 de ani si grad didactic I beneficiaza de reducerea normei didactice cu 2 ore pe saptamana PANA LA SFARSITUL ANULUI 2010/2011". Atunci de ce ISJ Maramures a obligat invatatorii aflati in aceasta situatie,in anul scolar 2010/2011, sa faca orele de educatie fizica FARA PLATA? Mai ales acolo unde in scoala este profesor de educatie fizica calificat? Nu este aceasta o incalcare a legii? Cine ne va plati aceste ore de educatie fizica?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare