9 feb. 2011

Metodologie unica de calcul salarial...Abuzurile MECTS sunt sustinute de catre Inspectoratele scolare

Daca AICI am spus de excesul de zel a ISJ Maramures, iata ca se dovedeste ca a fost adevarat.
Ca un soldat disciplina, ISJ continua aceasta supunere oarba.
Ministerul a emis o metodologie de calcul a salariilor pe care o gasiti AICI EDUSAL
Metodologie care ar trebui sa plece de la aplicarea L221 asa cum a aratat si FSLI in SCRISOAREA DESCHISA CATRE MINISTRU
Cat costa acest program si cine il plateste inca nu stim, insa stim ca lunar sunt chemati la raport atat directorii cat si cei care raspund de salarii.
Ineptiile din metodologie va las pe dvs sa le identificati
Eu voi arunca o privire noaptea aceasta...

10 comentarii:

  1. In Neamt, vineri, sunt chemati la ISJ Neamt secretarele si contabilii pentru instruire pe marginea salariilor si a metodologiei primite astazi de scolile nemtene EDUSAL.

    RăspundețiȘtergere
  2. apare si sporul de conditii grele...dar fara regulametul in baza careia s afie dat

    RăspundețiȘtergere
  3. La capitolul 2.2.2 ALGORITM DE CALCUL PENTRU PERSONALUL DIDACTIC AUXILIAR - apare si Spor conditii periculoase si vatamatoare. Atunci de ce ISJ-ul a dat ordin expres ca sa nu se dea acest spor???

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar trebuii domnule Pop, sa luati atitudiene ca doamna insp.sc.gen POP MARIANA (isjmm) sa nu mai faca abuzuri. totusi ne reprezentati si avem pretentia sa ne aparati

    RăspundețiȘtergere
  5. Art. 51 din Legea Bibliotecilor prevede acordarea unui spor de pîna la 15% din salariul de baza pentru "conditii periculoase sau daunatoare”. Conform specialistilor, bibliotecarii sunt amenintati de dermatoze, alergii la praf si la sporii de mucegai – candidati la boli profesionale. Bibliotecarii scolari din Maramures si-au castigat in instanta dreptul de a incasa sporul de nocivitate care a fost taiat, in mod abuziv de ISJ de la 1 ianuarie 2011, odata cu mult trambitata “majorare” cu 15 %.
    Bibliotecarul din fiecare scoala isi doreste sa nu mai fie considerat "cenusareasa" sistemului de invatamant si, mai ales, sa-si primeasca drepturile care i se cuvin.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai sa fim seriosi,inca de pe vremea Impuscatului, in scolile din mediul rural biblioteca era data la PLATA CU ORA profesorului de lb.romana sau altui c.d. dispus sa desfasoare aceasta activitate.Acesta trebuia sa presteze activitate la biblioteca max.4 ore pe sapt. Pe vremea lui Tradiceanu,insa,la toate scolile din mediul rural s-au angajat bibliotecari(penelisti!)cu salarii de cel putin 1000 de lei si PE PERIOADA NEDETERMINATA!Or,cand tara trece printr-o perioada de criza,cand nu sunt bani suficienti,nu vad rostul acestor bibliotecari! Sa se dea programul de biblioteca iar profesorilor de romana la plata cu ora!Stiu ca multi se vor supara pe mine pentru acest comentariu insa,asa este!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta stiu sa faca astia alde pedele care nu stiu sa conduca tara, nu stiu sa o faca sa functioneze eficient: ne-a adus in situatia sa ne mancam intre noi. Dar totusi nu am inteles de ce este vinovat TARICEANU in conditiile in care, in timpul lui, in invatamant au fost cele mai mari cresteri salariale, s-au acordat diferentele pentru perioada 2001-2004 (2006, pentru unii), s-au creat locuri de muna, fara a se indatora la FMI. Cat despre politrucii din minister si trepadusii din inspectoratele judetene, intr-adevar, sustin ca nu au calitate procesuala in litigiile de munca dar umbla in buzunarele noastre ca niste hoti la drumul mare. Cine a avut rabdarea sa analizeze riguros ordinele ministrilor care privesc modul de calcul al drepturilor salariale, constata ca excrocii cu alba-neagra se pot perfectiona la MECTS. Culmile sunt atinse cu Ordinul MECTS nr. 1350/2007.

    RăspundețiȘtergere
  8. pai ma fratilor cei de la inspectorat nu au ce face si din cauza asta trebuie sa aiba si ei de lucru

    RăspundețiȘtergere
  9. ISJ este reprezentantul MECTS in teritoriu, la ce sa ne asteptam din partea lor ?! Or fi avand vreun spor pentru cat reusesc sa ne taie din drepturi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonimul care vorbeste denigrator la adresa bibliotecii si a bibliotecarilor, nu a citit in viatat lui o carte, nu a intrat niciodata intr-o bibluioteca sa-si caute un material. Este un ignorat. NU_L BAGATI IN SEAMA!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare