21 feb. 2011

Naveta personalului didactic va fi decontata, in urma demersurilor facute de FSLI


În urma demersurilor făcute de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a emis instrucţiuni privind decontarea cheltuielilor de transport pentru personalul didactic. 
Vă reamintim că federaţia noastră a trimis mai multe adrese prin care a atras atenţia M.E.C.T.S. că o dată cu intrarea în vigoare a Legii Educaţiei Naţionale cheltuielile de transport nu mai sunt decontate de către autorităţile locale, întrucât a fost abrogată Legea 108/2007, care făcea referire la acest drept.
Dacă M.E.C.T.S. nu ar fi venit cu această măsură, aproximativ 75.000 de angajaţi din sistem ar fi pierdut între 20 şi 60% din veniturile lunare, iar tolerarea acestei situaţii ar fi dus la scăderea calităţii învăţământului din mediul rural, întrucât exista riscul major ca multe dintre cadrele didactice să renunţe la posturile ocupate şi să crească astfel numărul necalificaţilor.
M.E.C.T.S. ar fi putut rezolva această problemă mult mai uşor, dacă ar fi ţinut cont de propunerea federaţiei noastre adusă la proiectul LEN, prin care solicitam ca decontarea navetei să fie reglementată de această lege.
Este o mică victorie obţinută de FSLI, într-un război dus cu autorităţile statului care nu vor să mai ofere nimic în folosul românilor. Mă bucur că MECTS s-a trezit măcar în al doisprezecelea ceas şi a reglementat problema decontării navetei. Dacă nu s-ar fi luat măsuri, situaţia ar fi fost catastrofală pentru cei care îşi pierdeau jumătate din venituri pentru plata transportului”, a declarat Simion Hancescu, preşedinte FSLI.
Detalii AICI

32 de comentarii:

  1. F E L I C I T A R I ! ! !
    Urmatorul pas : clasa a IX - a la liceu ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  2. Inscrierea pe newsletter-ul SLIMM este suficienta pentru accesul la infotmatiile F.S.L.I ?

    RăspundețiȘtergere
  3. CA : 75% cadre didactice titulare !

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimate domnule secretar general FSLI,
    Pentru a inlatura confuzia pe care incercati sa o induceti in randul salaritilor din invatamant, vreau sa va aduc aminte ca "mica victorie" cu care va laudati privind decontul navetei este de fapt o mare victorie pe care a obtinut-o FEN atunci cand se negocia in cadrul comisiei de invatamant de la Camera Deputatilor proiectul Legii Educatiei. Chiar daca nu ati participat la aceste dezbateri, am crezut ca dupa ce ieri, 21 februarie, v-a fost inmanat CD-ul cu imaginile din sedintele Comisiei, din care rezulta clar cine a propus si obtinut aceasta prevedere, veti avea cel putin decenta sa retrageti aceasta informare prin care, ca de obicei, va asumati meritele altora. Asa cum ati fost anuntat, in cazul in care nu veti renunta la astfel de practici ne vedem nevoiti sa trimitem colegilor dumneavoastra dovada modului in care continuati sa ii dezinformati. Va atragem de asemenea atentia ca nu interventiile dumneavoastra pe langa MECTS au condus la emiterea instructiunilor la care va referiti ci prevederile Legii Educatiei Nationale.
    Cei care doresc sa vada imaginile care dovedesc veridicitatea celor afirmate,cand reprezentantul FEN a facut propunere, pot accesa urmatorul link:
    http://dl.transfer.ro/DECONTARE_NAVETA-transfer_ro-21feb-6370ad.wmv

    Constantin Ciosu,
    presedinte FEN

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu va mai certati domnilor atat pe victorii pentru ca de fapt nu este decat ceva scris pe o hartie si care nu se respecta.
    Mai bine ati spune ca in realitate naveta nu se deconteaza decat in mica masura si va dau exemplul meu si al scolilor din jurul meu. In zece ani de invatamant nu am primit bani pe naveta decat unul si asta acum vreo trei ani. In rest... vorbe goale care nu ma ajuta cu nimic. Cunosc cel putin 5 scoli din jur unde situatia este aceeasi asa ca ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo Ionela. Si daca am avut lege si din mai de exemplu de anul trecut nu am mai primit un leu> Problema este onorabile Pop de unde se plateste aceasta naveta. Cand se platea din chel;tuieli de personal de la scoala se mai gaseau bani de cand a trecut la consiliile locale nimic! asta era o victorie, nu ca a dat funeriu o instructiune. Eu ma duc maine cu ea la Director si o sa zica nu-s bani, nu are consiliul local, nu dau! Deci nu e nici o victorie onorabililor. Vom da in judecata si...castigam si blocam conturile Primariilor si.... raman blocate ca bani pe acolo nu-s. Asa ca vedti esenta problemelor bai SEFILOR si mai lasati laudele ca nu castigayi nimic!!!! FAPTE NU VORBE!!!! Cand mi-oi vede banii pe naveta zau ca vin la BUC. sau la MARAMU si te-mbat!

    RăspundețiȘtergere
  7. OCTAVIA
    Ce cauta comentariile jalnice ale unui lider de la un alt sindicat aici???V-am rugat ca sa avem acces doar cei din FSLI pe acest blog.
    Probleme sunt multe in scolile noastre.Dar multe probleme au fost create si de FEN.
    In judetul nostru au dezbinat multe colective cu minciunile lor si dam si aici peste ei??!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bre nea Costica de la fen,
    Du-te, bre, si zi-le celor cinspe membri de sindicat pe care-i ai cat de mult lupti mata(nu ma-ta) pentru "drepturili" lor si nu ne mai aburi pe noi, ca nu mai punem botu`. Se vede cata activitate ai mata in sindicat de stai toata ziua cu ochii in ograda vecinului. Vorba ceea> Lasa-ne...

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca nu mai deconteaza consiliile locale. atunci catre cine facem cererea de decontare a navetei?

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru ca si membrii F.E.N. au dreptul la o corecta informare , postati pe site-ul acestui sindicat Adresa F.S.L.I. !

    RăspundețiȘtergere
  11. Adresa F.S.L.I. privind decontarea !

    RăspundețiȘtergere
  12. Conform noii legi trebuie sa stam in scoala 8 ore? Daca da , NE SEMNAM IN CONDICA? MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Constantin Ciosu Stimate domnule Presedinte,
    Am vazut materialul dumneavoastra pe CD.

    A fost vazut si de d presedinte Hancescu, insa ceea ce ati propus dvs in Comisia de Invatamant este inclus in LEN, dar insuficient pentru solutionarea decontarii navetei.
    Daca luati stenograma sedintelor din Camera o sa gasiti propunerea FSLI de a prelua L 108 in totalitate.
    FSLI a adresat MECTS o adresa in vederea soltionarii in CDS a problemei precum si o ultima adresa http://www.fsli.ro/comunicate_detalii.php?id=317
    Toate cele patru adrese le aveti atasate

    Ne bazam in continuare pe relatarea corecta a demersurilor si ori de cate ori vor fi in interesul angajatilor din invatamant aveti sustinerea noastra

    RăspundețiȘtergere
  14. decontare? comuna Smeeni jub Buzau suntem 50 cadre navetiste si in anul scolar 2010 2011 nu am vazut nici un leu pe decont asa ca....nu ne ajuta la nimic aceasta victorie

    RăspundețiȘtergere
  15. Specialitatea domnului C. Ciosu: dezinformarea si insusirea muncii altora. Am sa dau un caz concret, verificabil. In 2006-2007 am deschis procese in Galati pentru plata sporului de vechime in munca la plata cu ora/cumul. In revista FEN, "Scoala Romaneasca" din februarie 2008, liderii FEN scriau ca pretentia mea este o aberatie ca sa atrag membri din FEN. In aceeasi luna, februarie, 2008 am avut 2(doua) sentinte irevocabile pe acest obiect, pentru 2 unitati scolare. Urgent, FEN Galati a convocat comisia paritara in care s-a discutat despre aplicarea generalizata a sentintelor pe care le obtine un sindicat. Am fost de acord avand in vedere unele prevederi constitutionale si legale. A fost singura sentinta din judetul Galati aplicata generalizat. Ticalosia a fost atunci cand, inainte de a incasa drepturile respective si subsemnatul si colegii din scoala in care lucrez, s-a intrunit din nou comisia paritara, in ziua in care subsemnatul aveam foarte multe procese la Tribunal, si s-a hotarat ca sentintele sa nu se mai aplice generalizat. De situatia respectiva a profitat Curtea de Conturi care a incalecat scolile si a impus restituirea sumelor aferente sporului de vechime in munca la plata cu ora/cumul. A deschis si FEN procese cu acest obiect. In recurs, cand o judecatoare a avut curiozitatea sa afle daca plata cu ora/cumul (ca ore suplimentare) se acorda prin contractul individual de munca, delegata FEN a adus raspunsul de la sefii sai: nici plata cu ora, nici cumulul (ca ore suplimentare) nu se acorda prin CIM. Si asa s-au pierdut in recurs procese cu acest obiect; pentru ca cei care conduc FEN-ul nu stiu ca plata cu ora/cumulul, ca ore suplimentare, se acorda prin CIM. Situatia a fost readusa la normal prin ceea ce a facut in continuare sindicatul afiliat la FSLI. Altfel, Curtea de Conturi facea ravagii. Asa ca, "ciocu mic" domnule Ciosu!

    RăspundețiȘtergere
  16. Daca sunteti onesti, de ce va sperie accesul unui lider ce reprezinta alt sindicat? Are mare dreptate d-l Ciosu...Daca sunteti atat de interesati de binele membrilor pe care ii reprezentati, de ce i-ati scos din procesele intentate pentru anumite drepturi pe membri care, din diverse motive, s-au inscris intr-un alt sindicat, chiar daca trecusera 7-8 luni de la momentul deschiderii procesului pana la respectiva mutare? Sunteti primul sindicat care a procedat asa. Asta nu este atitudinea unor oameni razbunatori, interesati exclusiv de suma acumulata din cotizatii?

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca problema in sine n-ar fi tragica, mie mi s-ar parea hilara aceasta disputa intre federatii. Oameni buni, instructiunile privind decontul sunt lipsite de forta juridica. Zau ca nu conteaza cine le-a obtinut, caci tot fara valoare raman. Nici vorba despre vreo victorie cu ocazia acestor instructiuni. E mai curand o mare infrangere a statului drept si o bataie de joc la adresa principiilor elementare de drept. Un triumf al dictaturii executivului fata de puterea legiuitoare. Este o nesimtire fara margini a MECT, o minciuna. O mare pa-ca-lea-la juridica! Rusinos ca s-a ajuns ca o lege sa fie masacrata in asemenea hal ! Daca ar fi existat vointa politica pentru acordarea decontului, acesta ar fi fost introdus in clar in LEN.

    RăspundețiȘtergere
  18. @anonim22.02.2011, 21:16. Aveti mare dreptate dar.... numai pe o parte. Cunosc zeci de persoane din Galati care au fost obligate (prin pacaleala) sa se retraga din procese pentru ca au plecat din FEN. Cunosc si zeci de persoane care nu au inghitit aceasta pastila. Invers: Am acceptat sute de persoane din FEN sa intre cu cerere de interventie in procesele mele si carora nu le-am cerut sa vina in FSLI. Unele au venit cand s-au convins ca am avut dreptate si am castigat in actiunile in care FEN nu credea. Dar sa fiu corect pana la capat: am reusit sa scot din actiuni persoane pentru care trebuia sa platesc expertize contabile judiciare (400 de lei pentru fiecare persoana).

    RăspundețiȘtergere
  19. Pt. Adrian
    Nu va pot contrazice deoarece nu stiu daca aveti dreptate sau nu. Dar oricare sindicat ar fi, nu este corect fata de membrii sai care au platit ani de zile cotizatie, sa ii scoata din procese deja aflate pe rol, fara ca macar sa ii anunte de aceasta actiune, dintr-un minim respect. De aceea ne-am pierdut credibilitatea in fata actorilor sociali. Atata timp cat noi, din interior, nu avem respect unul fata de celalalt, cum vor avea ceilalti? Cat inca se mai disputa proprietatea unei idei sau a unei actiuni, cred ca nu suntem capabili sa observam ceea ce este important: TOATE NEDREPTATILE IMPOTRIVA NOASTRA SUNT INCURAJATE DE SLABICIUNILE NOASTE!

    RăspundețiȘtergere
  20. Dihonia dintre sindicate/sindicalisti , bucuria ... "patronatului" !

    RăspundețiȘtergere
  21. "TOATE NEDREPTATILE IMPOTRIVA NOASTRA SUNT INCURAJATE DE SLABICIUNILE NOASTE!" Aveti dreptate. Am simtit acest lucru pe "pielea" subsemnatului chiar in fata instantelor de judecata sau in controalele Curtii de Conturi. Episodul cu pierderea unor procese cu obiectul "plata sporului de vechime in munca la plata cu ora" a avut ca efect un efort suplimentar insutit pentru a convinge unele complete de judecata ca plata cu ora se acorda prin CIM. Daca nu erau orgoliile extrem de mari din partea cealalta as fi pus la dispozitie fara nici o retinere toate dovezile si toata argumentatia necesara. Ceea ce am si facut in procesele ulterioare dar, cum spuneam, efortul a fost insutit. Si in alte cauze a trebuit sa intervin pentru a readuce unele procese pe linia intereselor personalului din invatamant (primele de concediu).

    RăspundețiȘtergere
  22. Pt Adrian
    Daca asa stau lucrurile este mai mult decat necesara formarea unui singur sindicat care sa ne reprezinte. Constat ca lupta pentru binele nostru, al celor care va platim ca sa ne reprezentati interesele, paleste in fata luptei orgoliilor liderilor. De aceea actiunile majore cum ar fi greva generala nu au avut impact (si aici nu ma puteti contrazice pentru ca am fost martor la dezinteresul colegilor nostri din FSLI care au intrat la ore, in timp ce noi faceam greva si suportam diminuari salariale majore pentru acele zile, iar asta se intampla cu acordul liderilor zonali). Ce ziceti? Poate ar fi bine sa regandim miscarea sindicala?

    RăspundețiȘtergere
  23. Costica Ciolan Nistorica-Izvorataorul23.02.2011, 08:37

    A intrat Ciosu pe acilea!!! Probabil ca liderul FEN se informeza de pe blogul lui Liviu Pop:))))) Nea Costica Ci-osu,ca sa nu zic 'ciolan",poate ne "iegsplici" ce a fost cu pozele alea in care "ierati' cu minsitru'funerica?Ati primit "hordin" de la imparatie sa bagati "dezinformare" intre federatii?

    RăspundețiȘtergere
  24. Ciolan Costica Funerica Nistorica Izvoratorul23.02.2011, 08:42

    Daca tot consultati 'stenograme" postati-o "pe-aia" in care un fost lider FEN a propus plati compensatorii pentru personalul didactic disponiblizat prin desfiintarea unei scoli"..numele liderului-Croitoru...un lider de sindciat sa propuna platii compensatorii pentru colegii sai!!!...sa sustina anularea unui drept castigat!!!...asta i din categoria" da-va dracu' ca aveti plati compensatorii si ajutor de somaj"

    RăspundețiȘtergere
  25. "Stimate" domnule Adrian alias Andrasescu,
    Atunci cand vorbesti de dezinformarea pe care o practica altii ar trebui sa-ti publici CV-ul pentru a-i lasa pe ceilalti sa constate cine este expert in dezinformare si cine a fost scolarizat ca activist de partid si ca lector la scoala de partid din jud. Galati. Ar trenbui sa-ti mai informezi colegii daca in afara de cele doua procese la care faci referire ai mai castigat si altele. Eu, ca fosta membra a Sindicatului Educatia, pot face proba zecilor de procese aberante pe care le-ai deschis si pe care le-ai pierdut. Ar trebui domnule Andrasescu sa mai explici colegilor pe care pentru moment ii mai ai in sindicat de ce in jurul "dezinformatorului" Ciosu stau de ani de zile 6000 de oameni si de ce dumneata cu toate mincunile pe care le colportezi nu ai reusit sa-ti faci un sindicat mai mare de cateva zeci de oameni, alesi pe spranceana si in general fosti tovarasi de lupta comunista. Ar trebui sa mai spui cum iti racolezi membrii de sindicat cumprandu-i cu o punga de Craciun in care pui doua portocale si o bomboana. Si cred ca ar trebui sa le mai spui cum de un lider pensionat de ani de zile poate reprezenta salariatii din invatamant atata timp cat nu este semnatar al contractului colectiv de munca si nici nu este primit la sedintele Consiliului de Administratie de la nivelul inspectoratului. Acestea sunt motivele pentru care eu si alti zeci de colegi am plecat din sindicatul Educatia. Nu ma mira interventia facuta pe acest blog vorbind de o problema care nu are nici un fel de legatura cu fondul discutiei. Din cate stiu afilierea la aceasta federatie nu este intamplatoare pentru ca cine se aseamana se aduna.
    Dumneata si cei asemenea dumitale sunteti o rusine si nicidecum lideri de sindicat.
    O fosta membra a Sindicatului Educatia

    RăspundețiȘtergere
  26. ...ca tot sunteti voi atat de "moralii",adicalea de ce voi ,fiinte ciosiste" nu va sustineti colegii de la Liesti????

    RăspundețiȘtergere
  27. Daca am fi avut un singur sindicat nu am mai fi acum in situatia in care punem in practica " sa moara vecinul sa-i iau capra". Ne uitam chioras unii la altii prin cancelarii si speram ca sindicatul nostru-i " mai de frunte" dar nu realizam cat pierdem datorita orgoliilor liderilor de sindicat care nu doresc o fuzionare a organizatiilor obtinand astfel o adevarata rezistenta. Dar cine sa renunte nenicule la sefie..??? mi se pare jenant sa spun ciolan.... Apropo de naveta pe noi ( scoala mea) ne salveaza apropierea anului electoral , se pare ca primarul ,din aceasta luna ne va deconta naveta,( asteptam ziua de salariu) si mai mult se zvoneste si de ceva atentie din partea primariei pentru 8 martie...insa ce a inclinat balanta pentru revenirea la aceste drepturi este faptul ca multi dintre noi si-au pregatit dosarele de plecare iar alti colegi si-au dat demisia in timpul anului scolar .

    RăspundețiȘtergere
  28. fost coleg de UPC cu ciosu24.02.2011, 16:24

    Tovarasul Vi-ciosu vede lucrurile exact ca un pedelist care se respecta. Adica exact invers. Tovarase Ciosu, ia spune matalica cum ai absolvit in 1983 Universitatea Politica si de Conducere din Galati (a P.C.R.-ului, bineinteles) cu media 10. Ca doar nu ai urmat-o pentru a deveni presedinte de federatie sindicala in 2010.

    RăspundețiȘtergere
  29. gabriel nicolae teodorescu25.02.2011, 10:07

    semnati si promovati petitia impotriva noului Cod al Muncii!!!


    http://www.petitieonline.ro/petitie/spune_nu_formei_actuale_a_codului_al _muncii_si_hotararii_guvernului_boc_pentru_promovarea_si_asumarea_raspunderii_guvernului_in_regim_de_urgenta_prin_ordonanta-p12197050.html

    SEMNATI PETITIA AICI
    http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/spune_nu_formei_actuale_a_c odului_al_muncii_si_hotararii_guvernului_boc_pentru_promovarea_si_asumarea_raspunderii_guvernului_in_regim_de_urgenta_prin_ordonanta-p12197050.html
    ...


    pt a anula demersul in forta al guvernului Boc prin OUG cu care ne-a obisnuit... trebuie sa strangem mai mult de 105.000 semnaturi pt ca legea sa-si urmeze calea legala - dezbaterea in Parlament!!! ... nu am incredere nici in opozitie si nici in unele sindicate!!!

    ...desi petitia trebuia mult mai consistenta ... cu adaugirile din comentariile semnatarilor poate vom putea bloca accesele de forta ale guvernantilor!.

    RăspundețiȘtergere
  30. Sunteti jalnici,nu asa se rezolva problemele din invatamant- cu jigniri. Ce le transmiteti elevilor ,ura ,rautate.Doamne unde s-a ajuns!
    Acet Adrian din Galati mi se pare diabolic.Si este lider de sindicat?

    RăspundețiȘtergere
  31. Patriche Pascu28.02.2011, 16:37

    Paranoia liderilor FEN si SIP Galati da in clocot si pe acest blog. Minciuna si inlantuirea oamenilor i-a caracterizat intotdeauna. De aia aveti inca 5700 de oameni: pentru ca ii tineti legati cu lanturi, minciuni si amenintari. Liderul vostru national nu e nici la calcaiul lui Andrasescu, lider judetean al FSLI. Si la propriu si la figurat. Unul din cei 800 de oameni care au plecat din SIP Galati pentru a forma SINDICATUL EDUCATIA.

    RăspundețiȘtergere
  32. Sunt interesata daca se deconteaza naveta si la personalul didactic auxiliar si in baza carei legislatii? multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare