9 mar. 2011

Serbarile de 8 martie---- campanii electorale sau Cantarea Romaniei

Am primit un email in dimineata aceasta care ma face sa ma gandesc bine ce se va intampla cu invatamantul in contextul descentralizarii
Buna dimineata,
Sunt ......... Fetita mea merge in grupa.... la gradinita .... din ........ Ieri dupa-masa am avut serbarea de 8 martie. Din pacate tot evenimentul s-a desfasurat dupa modelul "CANTAREA ROMANIE".
Ceea ce ma revolta cel mai tare este ca doamna director ........ i-a invitat pe scena ........... pe cei doi viceprimari, care au tinut, cu nonsalanta, discursuri electorale, inainte de serbarea copiilor, iar la final au oferit flori, cu aceleasi sloganuri mizerabile de partid.
Nu stiu in ce masura sindicatul pe care-l conduci poate acea o reactie la campania electorala din gradinite, dar m-as bucura daca mi-ai scrie pe acest subiect.
Pot spune ca acest email l-am directionat catre inspectorul general si ministru de la care astept masuri.
Insa astept o reactie si a parintilor care ar trebui sa se implice mult mai activ si mai transant.

39 de comentarii:

  1. Si sistemul de invatamant trbuie sa aiba imn : VERDE INROURAT ! Curat depolitizare !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cantarea Romaniei ? Comunistii ? Ai dracului capitalisti ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt parintele unui copil din gradinita la care face referire postarea dvs.Ceea ce mi se pare absolut impardonabil din partea dvs,d-le POP,este ca va permiteti sa propagati neadevaruri.Va pot demonstra(inregistrare video a serbarii,s.a) ca mailul din care ati publicat fragmente este expresia unor minti marunte,a unor persoane care nu vad mai departe de dejectiile pe care le mesteca in fiecare zi a vietii lor.In ceea ce priveste "politizarea" va propun sa initiati actiuni sindicale,sper televizate,prin care sa interziceti culorile care,efemer,sunt asociate cu niste partide politice care nu ne fac cinste.Va provoc sa verificati si sa dezmintiti aceasta postare dupa ce va luati de la mine probele la care fac referire mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  4. As intreba si eu, care e modelul "Cantarea Romaniei"? Adica niste copii care canta pe scena?
    sau la ce se referea parintele?
    vroia sa vada o sceneta de shakespeare sau spuneti-mi dvs. la ce ar trebuie sa ne asteptam cand mergem la o serbare a unei gradinite?
    Mie mi se pare ca au cantat, au recitat si au dansat foarte frumos si ca acestea sunt singurele asemanari cu Cantarea Romaniei. Adica un spectacol foarte bine pus la punct din toate punctele de vedere. BRAVO INVATATOARELOR SI D-NEI DIRECTOR. Si ce fel de lider de sindicat sunteti daca nu luati apararea celor pe care ii reprezentati? Am impresia ca dvs "tineti cu ursul". Daca aveti ceva impotriva vreunui partid iesiti la TV sau oriunde altundeva in media si spuneti. Nu va folositi de o serbare a unor copilasi nevinovati pentru a va face propaganda. Inca o data BRAVO INVATATOARELOR SI D-NEI DIRECTOR. Ma opresc aici. Cred ca e de ajuns.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stimate domn...doriti reactii din partea parintilor ? Pot sa va spun ca sunt un parinte al unui copil din gradinita care ieri, a avut serbarea. A fost o incantare, ca in fiecare an.M-am simtit onorata si mandra ca am copilul in aceasta gradinita de cativa ani.Ani in care copilul meu a invatat sa vorbeasca, sa cunoasca, sa cante, sa danseze ...Manifestarea de ieri este la a zecea editie ...In fiecare an am fost incantata ca alaturi de noi, parintii, participa la serbare d-nul primar...nu ne-a interesat coloratura politica.A fost important sa vedem ca reprezentantii comunitatii sunt alturi de noi, de copiii nostri !!! Nu v-am vazut niciodata in sala....Oare de ce ? Probabil ca va intereseaza prea mult problemele dascalilor ? Ma indoiesc...

    RăspundețiȘtergere
  6. De multe ori in ultima vreme mi-a fost rusine sa spun cuiva ca sunt cadru didactic.Din pacate si acum am acest sentiment cand vad ca dvs., un cadru didactic luati in seama ,,o parere,, a cuiva care poate ca este ,,frustrat,,, care duce dorul ,,Cantarii Romaniei,,.Hai sa fim seriosi. Copiii au fost MINUNATI, au recitat, au cantat, au dansat, au fost veseli,au daruit tot ceea ce au ei mai bun mamicilor, bunicilor, celor prezenti. Ce sa mai vorbesc de calitatea programului, costumatie, decoruri. Daca nu ne ajutati cu nimic...macar nu ne incurcati ! In calitate de bunica nu am intrebat personalul gradinitei NISTE FEMEI ADEVARATE...ce atentie au primit ieri, de 8 Martie, din partea sindicatului ? Oare asta sa fie multumirea din partea dvs. pentru munca de zi cu zi a acestor femei, care cu daruire, implicare , sarguinta uita de multe ori de familie, de casa ? Nu-mi ramane decat sa le MULTUMESC pentru tot ceea ce fac pentru nepotii mei si sa le spun SARUT MANA DOAMNELOR !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt stupefiata ! Nu-mi vine sa cred ca este posibil ca un parinte sa aiba o asemenea reactie vizavi de serbarea copiilor nostri! Programul a fost la superlativ , copiii au fost adevarati artisti. Felicitari întregului personal pentru daruirea şi munca care au stat în spatele cortinei! Pentru tot ceea ce ne-au oferit nouă mămicilor în această zi " JOS PĂLĂRIA ! " În calitate de părinte cadru didactic multumesc reprezentantilor Primariei Baia Mare care au fost alaturi de noi şi în acest an dificil şi cu toate că este criza ne-au oferit flori ,atât nouă mămicilor cât şi feţiţelor noastre? SLI MM ar trebui să se ocupe de problemele dascălilor şi a angajaţilor din învăţământ,ar fi fost bine dacă s-ar fi gândit măcar o dată să ofere o floare sindicalistelor !Încă o data " FELICITĂRI DOAMNELOE EDUCATOOARE ! "

    RăspundețiȘtergere
  8. ,,Raman acelasi admirator al eternului feminin ,, Acesta este sloganul care a insotit florile pe care le-am primit dupa serbare,in holul teatrului, toate femeile . Nu ma intereseaza de la cine le-am primit, cine sta in spatele lor...Important este ca am primit ...noi care in ultiuma vreme suntem obisnuiti doar SA NI SE IA !!!!! S-au inversat cumva rolurile, in loc sa apreciati munca asidua dintr-o gradinita, doriti reactii din partea parintilor ? Cred ca cea mai importanta reactie este a noastra, a celor care suntem o familie ai caror copii, nepoti au frecventat si frecventeaza aceasta gradinita ! Cred ca ,,parintele,, care este revoltat nu a vazut alte gradinite din oras. A noastra este o gradinita de cartier cocheta, aranjata, dotata, curata in care copiii sunt bine ingrijiti si educati. Probabil ca acelasi parinte nu prea este aproape de copilul sau, de activitatea gradinitei. Pentru ,,Serbarea primaverii,, numai cuvinte de lauda si felicitari intregului colectiv .

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu mai inteleg nimic....d-nule Pop ! Pe cine reprezentati ? Nu va tare vad prin preajma cadrelor didactice si la actiunile copiilor nostri. Cred ca si copiii din gradinita sunt intr-o unitate scolara , si din ceea ce vad in presa si la TV locala in unitatile scolare din oras nu se face politica si mai ales nu sunt folositi copiii si activitatile lor in acest sens. Ma gandesc ca si dvs. aveti copil de gradinita si stiti cata munca, cata truda sta in spatele fiecarui ,,pas,, mic facut de copil.Sa stiti ca ieri, la spectacol s-a facut ,,politica,,. POLITICA MAMEI !!!!!! A celei care cu lacrimi in ochi si-a urmarit copilul de pe scena...care cu inima cat un purice a recitat, cantat cu el. Multumesc bunului D-nezeu ca FIUL MEU are SANSA sa fie intr-o astfel de gradinita.Unde, d-nule draga...SE MUNCESTE CU MULTA , MULTA DARUIRE.

    RăspundețiȘtergere
  10. În calitate de bunic stau şi mă gândesc ce a avut politica cu serbarea nepotului meu ? Nepotul meu alături de ceilalţi copii a cântat şi dansat oferind fiicei mele şi tuturor mămicilor şi bunicuţelor o rază de soare,zâmbet şi bucurie din partea unor fiinţe inocente!. D-le Pop intraţi mai des în grădiniţe ca să vedeţi adevărata muncă ,nu luaţi în seamă părerea unei mame care poate îşi vede copilul doar la sfârşit de săptămână sau la serbare , poate se aştepta să audă cântece şi poezii patriotice ! Probabil părintele .....care a tras semnalul de alarmă şi-ar fi dorit să primescă flori de la alţi reprezentanţi ai comunităţii locale!Pentru serbarea primăverii din acest an FELICITĂRI ,BRAVO DOAMNELOR EDUCATOARE !

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai "astia" de mai sus! Nu ai imaginatie deloc. Mai schimba si tu stilul ca sa pari ca esti mai multi. Se vede de la o posta ca esti acelasi portocaliu care ai mai venit cu "strambe" pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  12. mai asta galben .....sau poate rosu...
    de ce esti tu anonim?......poate pentru ca asa sunteti toti papagalii?

    RăspundețiȘtergere
  13. Am citit si eu mesajul parintelui indignat si apoi spusele comentatorilor tot atat de indignati sau chiar mai , poate pe nedrept, pentru ca daca recitim, supararea parintelui vine de la invitatia facuta de directoare oficialitatilor, care, fie vorba intre noi,nu prea aveau ce cauta la un eveniment ce tine de intimitatea pe care orice educatoare incearca sa o induca unui asemenea moment.Dar se pare ca dupa cum ne-am invatat(ma includ in categorie fiindca sunt si eu educatoare)trebuie sa facem frumos in fata oricarui personaj politic cu sau fara valoare daca vrem sa ne mentina in functie ca mai nou ei hotarasc totul.In sprijinul celor afirmate va voi spune ca eu am "platit" cu functia de director pe care am ocupat-o printr-un concurs "pe bune"si pot sa spun ca nu imi pare rau.Am preferat sa-mi fac munca pentru care m-am pregatit, multi dintre directorii de azi acceptand compromisuri adeseori dezonorante dar avantajoase pentru ei , fara a tine seama de cei pe care ii pastoresc.Nu uitati ca fiecare primar/viceprimar are fie o sotie, fiica, nepoata,etc.pe care nu numai ca le "aranjeaza"pe posturi de profesori mai nou, educatoarele fiind pe cale de disparitie, si chiar in C.A.unde impreuna cu alti membri desemnati de aceiasi oficiali au posibilitatea ca in prag de pensie sa te trimita cine stie unde, ca de, ti-ajunge, sa mai vina si altii...
    In ceea ce priveste FSLI si ziua 8 Martie, probabil ca nu meritam nimic.

    RăspundețiȘtergere
  14. As zice ca pare sa aibe dreptate antecorespondentul. Stilul tradeaza. Eu am intrat cu alta treaba, dar intamplarea face sa gasesc si ceva ce ma intereseaza cu adevarat. Avand experienta in jurnalism, cu copiii mari de-acum, ma opresc o clipa doar pentru a adauga pentru "sustinatori" o remarca legata de metoda: intrebati la orice ghiseu public, si aflati ca laudele scrise sint 1 din 1000, daca sint, si de regula sint in cateva cuvinte, restul sint critici, nemultumiri, pe multe pagini; puteti verifica pe orice blog care are tangenta cu serviciul public si/sau politic. Cu atat mai putin credibila este inflatia de majuscule. Sau lungimea textelor. Doar in tineretea noastra mai intalneai unanimitati de genul asta, adezive. Nu stiu inca ce a fost acolo dar, cum spuneam, mi-ati starnit curiozitatea. Profesionala. Situatii similare celei "dezbatute" aici, s-au inmultit in ultimul timp, peste tot in tara. Sper sa nu fie cazul la noi in oras. Pentru date pe care ati dori sa le impartasiti, inregistrari cum spunea cineva mai sus, sau simple opinii, puteti folosi adresa feithpower@yahoo.com sub rezerva stricta a confidentialitatii corespondentei private. Doar lucruri obiective, daca e cazul; adeziunile . . . se vad deja.

    RăspundețiȘtergere
  15. Apreciez ca am starnit atatea comentarii in mod deliberat. Reactia rapida a ISJ care mi.a trimis raspunsul ma face sa cred ca deja la nivell unitatii scolare se stie de unde a plecat adresa. Postez mai jos raspunsul de la ISJ pastrand anonimatul partilor, raspuns pe care l.am expediat si persoanei in cauza

    D. Inspector Scolar General,
    Prof.

    De 10 ani marcăm începutul primăverii cu sărbătoarea grădiniţei, o zi din anul şcolar pe care o dedicăm cu drag mamelor, părinţilor din grădiniţă. Ca şi în ceilalţi ani este un eveniment care deschide porţile grădiniţei către comunitatea locală. De aceea invităm alături de noi reprezentanţi ai comunităţii pentru a ne bucura împreună de prestaţia copiilor noştri. Anul acesta serbarea a fost organizată împreună cu Asociaţia Părinţilor din unitatea noastră, constituită legal, juridic, ca ONG, asociaţia ".....”. Alături de cei doi membri din consiliul de administraţie ai grădiniţei, ....... - din CL şi reprezentantul Primăriei ....... am invitat inspectori şcolari din ISJ ..... şi cei doi viceprimari din .........
    Discursurile dumnealor nu au avut conaţii politice au exprimat doar modul în care reprezentanţii Primăriei ar putea sprijini unităţile şcolare pe viitor. Fiecare eveniment organizat în unitate a fost gîndit şi pentru a promova copiii cu performanţe deosebite . Astfel, anul trecut, după această acţiune, copiii din formaţiile de dansuri populare au fost invitaţi în spectacolul omagial al ........., la aniversarea a ..... de ani de la înfiinţarea ansamblului folcloric ...........A urmat apoi invitaţia la Festivalul internaţional de folclor de la ......... "..........", acum ..... ani la Festivalul de la ........ "............" şi la Festivalul de muzică uşoară "...........". Anul acesta copiii au fost remarcaţi de către Primarul din .......... şi invitaţi să participe la Festivalul de la ……… "........". Sper să putem participa...
    Programul copiilor a fost transmis (parţial) şi pe postul de televiziune ..........
    Regretăm sincer că o acţiune care a mobilizat resurse umane şi materiale, care a fost gîndită doar ca un semn de respect şi preţuire pentru cei 350 de părinţi din grădiniţă poate fi percepută altfel decât am dorit noi. Precizăm că acest eveniment a fost înregistrat şi va putea fi vizionat în cîteva zile .
    Cu respect, director....

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai incerc o singura postare inainte de astepta in tacere pozitia d-lui Liviu Pop in legatura cu ceea ce deja unii o consideram o gafa de incepator.
    D-lui "Anonim" doresc sa ii ofer cadou doua mostre de logica:
    1.Trebuie sa fi fost extrem de neatent sau perfect neinformat sa ne "colorati" in portocaliu din asa zisa calitate de aparatori a politicului la acest eveniment,cand cele doua culori ale celor doi viceprimari sunt rosu si galben.Daca am fi urmarit linia reclamatiei facute de dna din mailul citat si trimis catre ministru intr-o efuziune panicoasa a dlui Liviu P.atunci ar fi trebuit sa fi continuat si noi aruncatul de rahat inceput de misterioasa reclamanta.
    2.Asocierile cu sistemul de adeziuni la care faceti referire ma face sa cred ca sunteti nostalgic rau ori sunteti obtuz fara scapare.Consider ca daca nu observati ca postarile pe acest topic urmeaza o linie democratica(unii pro,altii contra-niciunul in puscarie din cauza convingerilor exprimate)atunci cei 21 de ani de la revolutie cel putin pentru dvs. nu v-au ajutat sa evoluati profesional.Tineretea jurnalistica la care va referiti nostalgic a inceput cumva inainte de '89? Si daca da imi puteti spune unde ati publicat si ce?

    Nu e nimic senzational(in acceptiunea presei) in spatele acestui eveniment decat senzationalul muncii depuse de educatoarele care au elaborat programul serbarii si senzationala satisfactie a 300 de parinti cand aplauda evolutia copiiilor lor.
    Ma apropiu de finalul acestei postari cu o mostra de "maduva" post-decembrista spunandu-va ca ma numesc Adrian Lapusan,copilul meu este Vlad si frecventeaza aceasta gradinita de doi ani.Va conjur sa ma "colorati" cum vreti daca ma gasiti pe listele de aplaudaci ai vreunei formatiuni politice.
    Aaaa....va indemn si la respect,experienta dvs.nu ma impresioneaza decat daca faceti dovada asocierii cu un alt concept care v-a cam lipsit azi,intelepciunea.

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Len ...e posibil
    @ Adrian L. Adevarul e ca am primit acest email si deoarece in calitate de lider eram „tras de urechi” de un parinte, am pus in dezbatere acest aspect. Ca e sau nu adevar dumneavoastra cei acre ati participat stiti mai bine. Daca este inregistrarea video e si mai bine. O putem posta si asa se poate demonstra ca avem parinti care politizeaza sau nu. Emailul si nr meu de telefon sunt pblice deci nu e greu de ma gasit. Nu snt de vina culorile....ma gandesc la cravatele si camasile mele..ar trebui sa nu le mai port in aceste conditii. Postarea comentariilro cred ca e o dovada de verticalitate din partea mea si de lamurire a acestui aspect.
    @ Vasile ...mere voi lua apararea celor pe care ii repreyint insa nu voi accepta NICIODATA politicl in scoala. Reprezint un copr profesoral de elita iar daca exista derapaje a unora sunt obligat sa atrag atentia. Nu cred ca am nevoie de propaganda dar voi lua mereu atitdine cand parintii, politicienii, mass/media , etc va arnca cu noroi in corpul profesoral
    @ A.Pop ...va felicit si ii felicit. Personal imi reprosez ca din cauza serviciului nu am ajuns la serbarile fetitei mele decat o singura data. Sacrificarea familiei din pacate se prodce pentru mine. Particip insa ori de cate ori sunt invitat si pot fara a tine discursuri.
    @ Bunica... sacrificiile pe care le fac educatoarele este incomparabil. In conditiile de salrii mici, conditii improprii, grupe spraaglomerate.
    @ Alexandra ... primaria din Baia Mare ar trebui s caute spatii si edcatoare pentru ca la nivell municipiului sunt in medie 27 de prescolari in grupa. Asta ar trebui sa spuna toti repreyentantii promariei din oras. In prima sedinta de Consili Local voi interveni c aceata problema. Am daruit flori si doream si anul acesta sa facem o mica atentie. Ramane pentr sfarsitl de semstru, asta dupa ce vom merge din nou in instanta cu dreptrile salariale ale colegelor noaster care in mod abyiv nu snt slarizate corespnzator iar personall de intretinere nu are sporul de conditii grele.
    @ Roman N felicit si eu corpul profesoral si copii. Pentru unii parinti ma mai gandesc..
    @ Stefana ... ptr a participa trebuie sa fi invitat... oricum sunt convins ca educatoarele si copii au fost la inaltime..unii parintii si politicienii din pacate strica munca acestora.
    @ Mihai ... si e ma gandesc..dar deja sunt satl de acuyele nefondate aduse la adresa corpuli profesoral. Iar parintii ar trebui sa faca front comun in jurul scolii nu sa acuze inutil.

    @ Vasile ...anonimilor nu raspund

    june_14 ..@ meritam amai mult decat avem in acest moment...m,eritam mai mult respect de la parinti, de la elevi, de la gvernanti si politicieni.... insa din pacae ne respecta din ce in ce mai putini.
    Suntem obligati sa mergem mereu in instanta ca sa castigam drepturile salariale care nu a fost acordate corect, trebuie mereu sa argumentam de ce se dau medidatii in invatamant si de ce parintii platesc pentru axiliare si altele. Trebuie mereu sa le explicam parintilor ca nu sunt suficienti bani, baza materiala, manuale, etc pentru ca scoala sa functioneze corect si bine.Ca trebuie mere sa cersim la primarii si consilii locale, minister si guvern pentr a reusi sa ne facem deontologic munca...
    Iar parintii in loc sa fie mereu aproape de scoala sunt as acum sunt. Constat din comentarii ca EU sunt de vina ca am postat un comenatriu a unui parinte si nu parintii care au fost acolo sau faptele care s-au petrecut sau nu.
    Asta ma face sa recunosc ca ne meritam soarta din plin.....

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Adrian L. ... eu nu mai raspnd de multa vreme anonimilor. Din respect am cert macar sa se semneze chiar c nume fictive. Nu am trimis in panica emailul. Panica si frica nu le cunosc. Fiind in sistemul sindical si democratic stiu ma majoritatea spne minoritatea. Am avt nenmarate discutii cu parintii si ori de cate pri am dat o mana de ajtor si un sfat. INSA NU VOI FI NICIOADATA DE ACOR CA SA FIE CALCAT IN PICIOARE CORPUL PROFESORAL PE CARE IL REPREZINT. Nici de inspectori, nici de directori si nici de parinti. Iar de politic nici nu mai vorbesc. Iar daca tot vorbim de viceprimarii din Baia Mare...A tept sa vad cate Sali de gradinite vor construi in Baia Mare unde nr mediu de prescolari este de 27 in conditiile in care in Legea Educatiei Nationale, nr maxim in grupa trebuie sa fie 20. Asta trebuia sa le spuna. Nu mai spun ca in cazul gradinitei respective numarul mediu de prescoalr pe grupa este de 34 (aproape dublu)...Sacrificiul educatoarelor este imens in aceste conditii. Asteptam parintii sa reactioneze din aceatsa persepctiva si a consilierilor locali la fel..incepand c cei din CA si terminant c cei invitati si chiar inspectrul general care este consilier local... Insa se pare ca EU sunt de vina nu parintele care a semnala, nu consilierii locali, nu parintii, trist

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu cred ca sunteti de vina, d-nule Pop.De vina e sistemul, viata trepidanta de zi cu zi si mai ales oamenii...care sunt ,,carcotasi,,,bat din gura, scriu....dar nu fac nimic. Rosu ? Galben ? Ce naiba ....da : PORTOCALIU !!!!! Oricum....scoala din Maramures CRED ca nu are nici o culoare.Are culoarea MUNCII , DARUIRII, COMPETENTEI, SACRIFICIULUI dascalilor si personalului nedidactic. Aveti dreptate, tineti si mai ales TREBUIE sa tineti cu cei pe care ii reprezentati. O MERITA !!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Mai sa fie ! Tantica ori nenicu care va dat e-mailul cred ca face alergie la rosu si galben ! Oare de ce ? Hai sa fim seriosi. Ce vina pot avea niste oameni care mai au bun simt, cumsecadenie si mai ales coloana vertebrala. Bravo directoarei. Sunt convins ca i-a invitat si pe portocalii !!!!! Nu au venit, stiu ei de ce si o stiti si voi,mai tantica si mai nenicu. Sa va fie rusine , ce e mai important pentru voi: coloratura salii, vice.....sau copilul vostru care cred ca a fost OK. NU ?????

    RăspundețiȘtergere
  21. Sunt si eu dascal d-nule Pop. Vad ca sunteti la curent cu situatia copiilor din gradinitele din Baia Mare. Aveti dreptate.Sunt foarte multi copii in grupe, doar in unele de la programul prelungit.Probabil sunteti la curent cu faptul ca acele gradinite sunt aglomerate nu din cauza ,,populatiei,, prescolare din cartier ! Ci din cauza conditiilor care se ofera acolo copiilor, calitatii actului didactic pe care il presteaza educatoarele.Stiu ca nu doresc directoarele sa aiba copii multi ci mai degraba ele ii inteleg pe parintii care realmente sunt ,,disperati,, ca nu au unde sa-si duca copiii, ce sa faca cu ei. Probabil ca fac foarte bine directoarele care nu inscriu multi copii in gradinite. Nu au bataie de cap, nici ele, nici educatoarele.Si cu toate acestea nu exceleaza gradinitele respective. Felicitari colegelor mele care au avut curajul sa iasa pe scena cu peste 150 de copii. Tot respectul si stima mea. Oare ANONIM...e multumit ?

    RăspundețiȘtergere
  22. N.P. ...suntem dintr-o familie. Si suntem muti la reactia binevoitorului din e-mailul pe care l-ati postat . Coincidenta face ca am umblat in aceasta gradinita , cunoastem personalul de acolo si mai ales activitatea ! Cinste lor pentru efortul pe care il fac zi de zi in gradinita. Poate ca in urma reactiilor pro si contra vom vedea la posturile TV din oras prestatia copiilor. Abia asteptam .Anul trecut ne-am delectat cu programul copiilor de la gradinita incriminata de 8 Martie, am fost in sala Casei de cultura cand prichindeii au dansat in spectacolul Marioarei Murarescu alaturi de dansatorii Ansamblului Transilvania.Copiii au fost fenomenali, adevarati artisti. Sala nu mai contenea sa ii aplaude. Poate ca unii parinti au inregistrarea si va vor pune la dispozitie imaginile.

    RăspundețiȘtergere
  23. Copiii sunt nevinovati in toata aceasta poveste, insa ma gandesc....oare d nele educatoare mai pot accepta in preajma lor politicienii care le au taiat salariile,care au acceptat acea le
    ge a invatamantului fara metodologii specifice inca, si nivelul existential la limita umilintei sociale?
    Sau poate ma insel...aveti un nivel de trai pentru familie Infloritor!Cu legi care va respecta!
    Si parintii nu mi amintesc sa fii fost alaturi de voi....

    RăspundețiȘtergere
  24. @A. Pop ... aveti dreptate..insa unii parinti au alta parere si arunca asupra scolii o mbra. Iar daca sustinti si de politicieni, in contextul descentralizarii nu e de bine.
    @ N.P. Tudor ... Copii nu a nici o vina, sunt convins ca s/au stradit sb indrumarea educatoarelor sa faca totul foarte bine. De ce trebuie politicienii sa ia cuvantul si nu stau in banca lor ca orice alt parinte sa bunic sau invitat este un lucru pe care nu il inteleg.
    @ Maria N.P. ...stiu cauzele dar ma intereseaza rezolvarea problemei. Iar de rezolvarea problemei trebuie sa se ocupe administartia locala, Consiliu Local, primarii si viceprimarii. In locul discursurilor cu sa fara nuanta politica e nevoie de solutii pentru spatii si dotari. Dar asa cm am spus mai sus ma voi ocupa de problema aceasta in Consili Local cand voi participa la sedinta pentru a cere solutii. Sa fie 174 de copii inghesuiti in 5 grupe este mult prea mult.
    @ familia NP ..edcatoarele si copii sunt convins ca nu v au vreo vina...prezentarea nei situatii intr-un fel de catre unii parinti este daunatoare invatamantuli. Iar politicienii nu vac decat campanie pe umerii dascalilor si a copiilor. Iar noi trebuie sa ii limitam. Voi posta cu ajutorul celor care a filmat tot evenimentul pentru a incerca o lamurire a problemei

    RăspundețiȘtergere
  25. Stimate domn de ce nu s-a facut sesizare anul trecut, sau acum doi ani sau in alti ani cand au fost prezente si alte oficialitati de tocmai acum? Imi pare rau ca un eveniment asa frumos si bine organizat are un astfel de final. A interesat pe cineva cat au muncit educatoarele si copii, cat s-au straduit sa iasa totul bine? Cred ca e timpul ca parintele care a facut aceasta sesizare sa isi ceara scuze si sa multumeasca ca copilul lui e bine educat si ingrijit. Felicit pe d-na director si doamnele educatoare si le multumesc pentru ceea ce fac pentru fetita mea.

    RăspundețiȘtergere
  26. Domnule Pop, dumneavoastra pe cine reprezentati?
    Cum ati putut trimite mesajul la Inspectorat si Minister, fara a verifica situatia reclamata de acel parinte.
    Nu v-ati gandit o clipa la copiii din gradinita, la parinti si la personalul din gradinita. A fost prima serbare a fiului meu, a fost o incantare sa-i vedem pe copii pe scena. Si dumneavoastra indrazniti sa spuneti ca o fost politizata.
    Ni s-au luat bani din salarii si nu v-ati luptat prea mult ca sa impiedicati acest lucru. Acum va bateti joc si de munca copiilor si a doamnelor educatoare.
    Sindicatul pe care il reprezentati ar trebui sa sustina dascalii. Si d-voastra nu va informati asupra faptului reclamat de acel parinte, ci trimiteti note la minister si inspectorat. Ati facut un mare rau.
    Dintr-un parinte incantat de serbarea fiului meu am devenit un parinte revoltat. Nu reprezentati oamenii din invatamant.
    Regret ca fac parte din sindicatul pe care il conduceti.
    O mare gafa, sau.... cine stie, poate ati facut-o cu intentie.
    Nu sunteti reprezentantul dascalilor,...... poate al celor de culoare portocalie.

    RăspundețiȘtergere
  27. Si parintii care lauda evenimentul isi pot trimite singuri mesajele la minister si inspectorat . Doar putem avea pareri diferite despre acelasi lucru !

    RăspundețiȘtergere
  28. Stimate domn lider sindical care in mod normal isi apara angajatii de ce inainte de a trimite acest mesaj denigrator asupra d-nei director ,gradinitei,educatoarelor,copiilor nostrii si nu in ultima masura asupra parintilor nu a-ti fost curios sa vizionati serbarea gradinitei,sau sa cereti parerea parintilor copiilor care sunt la aceasta gradinita.Nu cred ca interesa pe cineva spiciul de dinaintea serbarei ci toti cei din sala asteptam sa ne vedem copii cu emotia primilor pasi printr-un invatamint prost canalizat.Am fi deosebit de multumiti sa nu umbriti printr-o parere a unui parinte frustat frumusetea si gingasia copiilor nostri.

    RăspundețiȘtergere
  29. poate ar trebui sa ne spuna si parintii si educatoarele cati bani au fost cheltuiti pentru aceasta Cantare a Romaniei...si cine a luat comisioanele?

    RăspundețiȘtergere
  30. Poate ar trebui daca esti asa destept domnule/doamna anonim de mai sus sa spui tu citi bani s-au cheltuit.Eu am curaj fara protectia anonimatului sa spun ca nici unul,poate doar hainele cu care au prezentat spectacolul dar acelea sunt ale lor s-au poate trebuiau sa ni le dea si alea educatoarele ca si timpul pretios care nu l-au pierdus ci l-au daruit copiilor nostri.

    RăspundețiȘtergere
  31. Cadouri de 8 Martie s-au dat ? Nu mai este voie !

    RăspundețiȘtergere
  32. domnule sau doamna anonim daca pe ceilalti nu ii respecti, macar pe tine respecta-te...ai putina demnitate si iesi in fata...mai gandeste-te odata inainte sa intrebi de bani...stiai ca pe toti bani investiti in aceasta "SARBATOARE A PRIMAVERII" s-a primit chitanta...probabil ca nu...si sti de ce...sigur esti unul din acei parinti care merge la camin isi duce copilul si si-l scoate dupa-masa...in rest nu te tare intereseaza decat sa da-i niste afirmatii inutile...probabil nici nu ai fost mandru de copilul tau..probabil nu ai avut timp sa il asculti...cred k ai fost ocupat/a...sa numeri, sa aduni, sa imparti...hmm oare cat a iesit pana la urma....mai poti dormi noaptea....? E plina Romania de anonimi frustrati care nu au curaj sa vorbeasca decat sub plapuma anonimatului ... decat sa vorbesti aberatii, mai bine ti-ai intreba copilul cate invata in fiecare zi la gradinita....

    RăspundețiȘtergere
  33. Simona Iosif Silaghi12.03.2011, 17:17

    Ma uit de doua zile pe comentariile pornite din prea mult elan muncitoresc de catre'liderul de sindicat din invatamant'Liviu Marian Pop care ia in considerare o singura opinie a unui parinte frustrat de cata"cantare a romaniei" a trebuit sa faca la veata lui scurta de pana in '89, fara sa ceara si opinia altor parinti mai intai, daca a celor pe care ar trebui sa-i reprezinte nu a catadicsit sa o ceara. Mai dati asigurari aceluiasi parinte frustrat ca ati chiar rezolvat problema trimitand sesizarea mai departe la minister si la inspectorat de unde asteptati decizii.Ce fal de decizii si indreptate impotriva cui asteptati d-ule lider de sindicat? Impotriva comitetului de parinti care au spijinit si participat activ la organizarea acestui spectacol minunat, a carui frmumusete si perfectiune tinand cont de varsta copiilor, acest parinte nedemn de gradinita noastra a umbrito cu ingustimea mintii sale.Sau poate copii sa fie sanctionati ca si-au permis sa incante, insenineze, si lumineze cele doua ore din viata atat de marunta si amara a aceluiasi parinte frustrat.Sau poate pe educatoarele minunate ale acestei gradinite la care cu mandrie spun ca-mi duc copilul, si carora fiul meu acum de 8 martie pupandu-le si urandu-le LA MULTI ANI de ziua femeii,le-a spus ca el mai are inca doua mamici de felicitat azi, pe cele de la gradi.Sau poate pe directoarea care se bate de o gramada de ani cu morile de vant pentru aceasta gradinita,spre deosebire de alte directoare care nu-si complica existenta organizand nici un fel de evenimente, serbari,bucurii ale copiilor dar mai ales ale parintilor ci stau relaxate ca nu trebuie sa faca mai nimic ci doar i-si asteapta acelasi salariu mizerabil cu al directoarei noastre sau poate chiar mai mare in functie de pilele pe care le are fiecare unde trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  34. Simona Iosif Silaghi12.03.2011, 17:26

    Ne spuneti ca a-ti procedat democratic postand pe blog reclamatia denigratorului pe care apropo i-l invitam sa-si care odrasla de la gradinita noastra cat mai curand posibil, nu de alta dar daca tot e atat de nemultumit de gradinita noastra nu inteleg ce mai cauta printre copii nostrii pe care nu dorim sa-i otraveasca cu rautatea si veninul din familia lui.Democratic era daca cunoasteti semnificatia acestui cuvant sa aveti si alte opinii referitoare la serbare( cel putin din trei surse)nu numai a unei singure persoane si mai apoi sa redirectionati sesizarea catre foruri superioare dumneavoastre.Sefii dumneavoastra directi sant ministrul invatamantului si inspecoratul scolar ca ati trimis sesizarea la ei? Ne mai spuneti ca nu santeti de acord cu invitarea oficialitatilor comunitatii locale la manifestarile noaste.Nu traim singuri in padure, sau cu ursii sa facem spectacol de asa anvergura numai pentru noi. Este o problema ca dorim sa ne mandrim cu copii nostrii si vrem sa nii vada si altii, nu numai noi parintii? Dupa cum a-ti putut citi in raspunsul postat de directoare pe acest blog al dumneavoastra in urma spectacolului de anul trecut copii fiind foarte talentati au fost invitati la o gramada de manifestari si concursuri'CANTAREA ROMANIEI". Toate acestea i-i ajuta enorm in dezvoltarea lor chiar daca parintele frustrat este de parere ca tot ce fac si lucreaza copii la gradinita nu este impresionant si nu-i ajuta cu nimic.Ar trebui sa-si duca copilul in varf de munte de unul singur ca sigur va ajunge in viata cineva ca ciobanul de Gigi Becali.Noi comitetul de parinti din care si eu fac parte am hotarat sa invitam membrii ai comunitatii locale si spre surprinderea noastra ne-au onorat cu prezenta 2 viceprimari in lipsa primarului, care am inteles ca a fost prezent in fiecare an la aceasta manifestare de primavara a acestei gradinite. Nu am facut in viata mea politica si sper ca nu am sa fac cate zile voi avea, in concluzie nu simpatizez cu nici unul din ei prezenti la manifestarea noasra nici macar ca si persoane, dar asta nu ma inpiedica sa vad partea buna a lucrurilor prin prezenta lor, atata timp cat nu au spus in discursurile lor nimic legat de politica sau si mai grav legat de o eventuala campanie electorala.Cat despre cei de la inspectorat la care v-ati grabit sa le inaintati plangerea frustratului, dati-mi voie sa le multumesc pentru prezenta numeroasa anica nula la acest eveniment, desi au fost invitati in numar de 6 persoane.Va rog sa-mi raspundeti negresit la toate aceste nelamuriri d-ule Liviu Marian Pop si va cer sa luati masuri urgente pentru a repara greseala imensa si deserviciul facut noua tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  35. Dar tu nu ai dat/primit de la un coleg sot cunostinta?S-au le-ai refuzat pe modelul "nu mai este voi".Aici nu de voie e vorba ci de placerea de a recompensa ce dinsele daruiesc copiilor nostri.Si daca nu vrei sa o faci nimeni nu te obliga .Detaseaza-te de grup si fii solitar.

    RăspundețiȘtergere
  36. @ alina grebles ...intrebarea asta cred ca trebuie sa o adresati in alta parte (legat de sesizare). Eu nu am avut nici o intentie de a umbri aceasta manifestatie si niciodata nu miam propus acest lucru.
    @ Bianca... nu e datoria mea de a verifica sau a da recomandari factorului politic din judet sau municipiu. In calitaea sa de consileir local cred ca inspectorul general trebuie sa faca mai multe pentru gradinitile din municipiu si nu numai. Nu stiu sa nu se fi luat banii de salarii si nu cred ca nu reprezint corpul profesoral din acest punct de vedere.
    @ Gigel…evident
    @ Marcela N ... in conditiile in care repreyentantii consiliului local fac numai politica si nu dau bani catre unitatile de invatamant cred ca trebuie san e intereseze si acest discurs. Si de altfel asta e singurl motiv real care ma deranjeaza.

    @ Marcela N ... am rugat macar sa se scrie un nume,. Nu raspund la anonimi asa ca nu cred ca trebuie sa va irositi energia

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu mi se pare stimate ca Marcela N. este anonim.Puteam daca eram ipocrita sa-mi declin un nume ca Ionesca Julia aiurea dar am avut totusi curajul sa-mi dau un nume si spre stupefactie e cel real.In consecinta nu mi se pare totusi ca sunt o anonima.Imi place ca va legati de lucruri mici.

    RăspundețiȘtergere
  38. Din exces de zel sau incultura, s-a creat un haos.
    Eu inteleg ca unii oameni, ignoranti, alergici la anumite culori au protestat impotriva gestului frumos de a li se oferi o floare femeilor din sala. Ceea ce nu pot sa inteleg este reactia dumnevoastra la aceste lucruri, care va aflati intro anumita pozitie si va presupuneti a fi un om cu o anumita cultura generala. Asa cum probabil toti parintii copiilor din gradinita respectiva stiu, autoritatile locale au fost invitate in fiecare an la serbarea de 8 martie. De ce pana acum nu a fost o problema? " Cantarea Romaniei?"- domnule Pop, discursuri electorale, flori cu mesaje electorale? Cred ca dumnevoastra, asa cum ati spus mai sus, nu puteti lua parte la astfel de evenimente din viata copiilor dumnevoastra, prin urmare nu stiti cum se procedeaza, si cu atat mai mult, probabil nu ati avut onoarea sa fiti prezent la niciuna din serbarile gradinitei respective-intotdeauna deosebite. Nu ati umbrit aceasta manifestatie, dar ati lasat tuturor un gust amar in gura.
    Ma indoiesc sincer despre capacitatea dumneavoastra de a discerne intre actiunile unor oameni fara cultura, frustrati politic si niste gesturi simple-indiferent din partea cui au venit acestea-cum ar fi oferitul unor flori sau implicarea autoritatilor in actiunile gradinitelor si scoala. De aceea, va propun sa va canlizati energia in cu totul alte directii, poate in unele care nu va depasesc.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare