3 mai 2011

gradinite supraaglomerate..cine raspunde?

De ieri a fost dat startul la inscrierea in gradinite.
Legea Educatiei Nationale prevede ca intr-o grupa nu pot fi inscrisi peste 20 de prescolari.
In practica nu sunt spatii suficiente si unii inspectori si directori obliga educatoarele sa isi exprime scris acordul c depasirea acestui numar si implicit incalcarea LEN. De cealalalta parte parintii doresc sa-si inscrie copii indiferent de numarul acestora in grupa..
Cine trebuie sa raspunda daca intr-o grupa sunt inscrisi peste 20 de prescolari?
Ce trebuie sa faca parintii?
Ce trebuie sa faca educatoarele?

6 comentarii:

  1. Buna dimineata,
    Lucrurile ar fi simple daca intregul sistem numit.....ROMANIA ar functiona,,ca la carte". Poate peste 50 de ani ar fi posibile mai toate, pana atunci insa salile de clasa vor include prescolari si scolari la fel ca si pana acum.
    Sigur, ideea salvatoare ar fi construirea de noi gradinite, fapt care ar impune angajarea unor educatoare...Nu se va intampla asa, deci...,,Tot inainte!''
    Gabriela-Carmen Tarna

    RăspundețiȘtergere
  2. sa iasa in strada si sa oblige secaturile sa-si faca treaba!!!!!!!!merita sa le ramna copiii fara gradinita

    RăspundețiȘtergere
  3. 20 prescolari? in buzau s-au inscris si 43 de copii la grupa...performanta vom face cu siguranta... am colege in mediul rural care au 20 copii, acolo da dar la noi, 35 minim si asa a fost mereu. pe noi nu ne intreaba nimeni, directorii decid si noi ne chinuim

    RăspundețiȘtergere
  4. 20 de prescolari???Glumiti!Ar fi ideal!!!!Realitatea e cruda insa....In unitatea mea au fost inscrisi si 59 copii la o grupa!Educatoarele nu au comentat!
    Directorii se ascund in spatele asa-ziselor vorbe ale parintilor:,, parintii sunt dispusi sa accepte si un nr. mai mare de copii la grupa numai sa fie si ei scolarizati".Fals!!!In realitate directorii de gradinite tin cu dintii de scaunele lor!Daca nu au acel nr. de clase prevazut de lege isi pierd personalitatea juridica si...ce s-ar face ,, desteptaciunile" lor, sa treaca ca noi ,,patura muncitoare" la catedra, sa lucreze?!Ar fi cosmarul vietii lor (eu vorbesc de acei dir. care nu-si merita statutul de sef, pentru ca fac abuz de putere,incercand sa umileasca cadrele din subordine!)!!!!
    Eu una, nu as da in scris ca sunt de acord sa-mi inscrie peste nr. prevazut de lege!Pai dupa ce ca avem un salariu mic, nervi si stres cat cuprinde...asta ne-ar mai lipsi! Dir. care incalca legea sa raspunda!Ei ii inscriu, nu noi!Cine ne asculta pe noi?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doru Dancus, candidatul PNTCD la primaria orasului Baia Mare, este singurul candidat care in programul sau politic a inclus marirea numarului de grupe la gradinite si reinfiintarea creselor.

    Puteti citi intregul sau plan la www.dorudancus.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Din planul lui Doru Dancus:

    9. Ajutorarea familiilor tinere prin reinfiintarea creselor si cresterea numarului de clase la gradinita

    In contextul economic actual, in care tinerii baimareni fac eforturi uriase pentru a-si pastra locul de munca si, in acelasi timp, a-si intemeia o familie, consider ca reinfiintarea creselor este o necesitate pentru sprijinirea familiilor tinere. Multe familii tinere nu isi permit angajarea unei bone, ca atare sunt puse in situatia deloc placuta de a decide daca sa faca un copil sau sa isi continue cariera profesionala.

    Mai mult, datorita reducerii de personal din invatamant ca urmare a lipsei de fonduri de la nivel local, in multe grupe de la gradinita numarul copiilor este de 35-40 in loc de 25, procesul educational fiind astfel ingreunat. Acest lucru va afecta ulterior performanta copiilor in clasele primare la scoala.

    Un parteneriat intre Consiliul Local şi Inspectoratul Scolar Judetean ar putea duce la ameliorarea acestei probleme, cu solutii concrete materializate in cresterea personalului si a numarului de spatii pentru sistemul educational.


    Restul planului la adresa www.dorudancus.ro

    RăspundețiȘtergere

Postări populare