15 iul. 2011

Pretul biletelor de odihna incerte pentru executiv


In aceste zile se distribuie biletele de odihna. Se poarta discutii legate de pretul acestora.
Ce spune cadrul legislativ?

Art. 278. din Legea Educatiei Nationale publicata in Monitorul Oficial din 10 ianuarie 2011 si care a intrat in vigoare in 9 februarie 2011 spune - Personalul didactic si didactic auxiliar din invatamant beneficiaza de o compensatie de la bugetul asigurarilor sociale de stat de 50% din valoarea cazarii, mesei si a tratamentului in bazele de odihna si tratament.

Insa prin HG nr. 83/2011 privind acordarea prestatiilor sub forma biletelor de odihna si de tratament balnear pentru anul 2011, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 101, din 8 februarie 2011.
Art. 3. — (1) Cuantumul contributiei banesti individuale a asiguratilor la costul biletului de odihna se stabileste dupa cum urmeaza:
a) 50% din pretul biletului de odihna, in situatia in care castigul salarial brut al asiguratului este mai mic sau egal cu castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat;
b) 50% din contributia parintelui, in cazul copiilor.
(2) Pretul biletului de odihna este suportat integral, dupa cum urmeaza:
a) in situatia in care castigul salarial brut al asiguratului este mai mare decat castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat;
b) in cazul sotului/sotiei care nu face parte din categoria persoanelor prevazute la art. 123 alin. (1) din Legea nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

La nivel teritorial Casele de Pensii aplica HG in loc de Legea Educatiei Nationale. E corect?

Oare domnul ministru stie ca prin HG emisa de guvernul din care face parte isi incalca propria Lege a Educatiei Nationale pe care acelasi guvern isi angajase raspunderea?
Oare il intereseaza?
Poate e convins ca prin legea care a redus salariile profesorilor nici un angajat din invatamant nu are un salariu brut peste salariu mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.
 




11 comentarii:

  1. Fereasca Dumnezeu sa afle ca mai sunt in invatamant cateva venituri brute mai mari decat salariul mediu brut pe economie! Ne mai taie inca o data salariile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei cu gradatie de merit, cu dirigentie si cu vreo 30 de ore suplimentare in luna iunie, daca au gradul didactic I si vreo 35 de ani vechime in invatamant, pot avea peste salariul mediu brut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,

    As dorii sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link/post.

    Indiferent de raspuns astept email la office@online-anunturi.com

    Anunturi online din Romania

    RăspundețiȘtergere
  4. ... eu ma intreb daca numai personalul didactic si didactic auxiliar are acces la aceste bilete compensate cu 50%,...??? iar personalul nedidactic chiar daca si ei sunt membri SLI nu au acces la ele ?
    Ar fi bine daca s-ar lamuri si aceasta situatie, deoarece de mult timp nu se mai face vorbire despre acesti oameni (nedidacticii)ca si cum ei nici nu ar mai exista in scoli.

    RăspundețiȘtergere
  5. @vasyf evident ca toti memmbrii SLIMM au acces la aceste bilete

    RăspundețiȘtergere
  6. Liviu, voi trebuie sa-i aratati domnului ministru ca se incalca legea. Adresati-va direct ministerului si rezolvati cat mai repedeaceasta problema

    RăspundețiȘtergere
  7. @ daniel.. cei doi ministrii stiu de o luna aceasta problema

    RăspundețiȘtergere
  8. M-am confruntat cu o problema in aceasta saptamana si va rog sa ma lamuriti.Fiica mea a implinit in luna februarie 18 ani,a terminat clasa a IXa, si am solicitat si pt ea bilet de odihna.Am achitat suma,juamatate din suma mea,iar in ultima zi de concediu am primit un tel. de la casa de pensii ca trebuie sa achit biletul integral pentru ca a implinit varsta de 18 ani(321 lei).Este corect?VA multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  9. anonim corectez:fiica mea a terminat cls aXIa.Va rog sa-mi raspundeti daca este corect sa platesc integral biletul de odihna sau 50% din valoarea biletului meu.

    RăspundețiȘtergere
  10. fiind considerata adult trebuie sa plateasca integral.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare