8 oct. 2012

Din Agendă

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a fost prezent luni, 8 octombrie, la Arad, unde s-a întrunit Comisia de dialog social tema principală discutată fiind modificarea Legii dialogului social. Ministrul Liviu Pop a asigurat de faptul că Guvernul Ponta a parcurs toţi paşii pentru modificarea acestei legi, paşi necesari de urmat în contextul european în care se află România. Mai mult, ministrul delegat pentru dialog social a explicat că, dacă până acum Consiliul Economic şi Social nu funcţiona în România, în momentul de faţă s-au purtat negocieri cu 8 ONG-uri care fac parte din acele categorii menţionate în Legea Dialogului Social. Astfel, CES-ul este pe drumul cel bun, urmând a mai fi găsiţi încă 7 reprezentanţi ai societăţii civile pentru a întruni totalul de 15 membri CES.



Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a mai abordat în cadrul întâlnirii Comisiei de la Arad şi subiectul arzător al momentului, spunând că, în cel mult două săptămâni, se va întruni Consiliul Naţional Tripartit pentru a discuta problema metalurgiei din România. Decizia a fost luată ca urmare a hotărârii Consiliului de Administraţie de la Mechel de a disponibiliza încă 782 de persoane angajate la Câmpia Turzii.



Tot luni, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a vizitat Fabrica de Vagoane Astra Arad şi Fabrica de Tramvaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare