18 mai 2013

Senatorul Liviu Marian Pop a participat la Congresul Studenților din România


 ”Un nou model de societate pentru tineri” a fost  tema “Congresului Studentilor din Romania (CSR)”, organizat de Uniunea Studenților din România, la care a participat azi,18 mai 2013, domnul senator Liviu Marian Pop.
Prin acest congres  s-a oferit un  cadru propice prezentării unui “Studiu privind opinia studentilor asupra sistemului de învatamant superior din Romania”, dar si lansarii unei “Propuneri legislative pentru reglementarea internship-ului”.
Legea Internshipului, în viziunea USR, ar trebui să creeze o punte de comunicare între mediul universitar și instituțiile private; ar contura cadrul normativ pentru încheierea unor convenții-cadru între Universități și companii, urmate de semnarea de contracte de internship între studenții și companiile respective.
Impresionat de inițiativa studenților, domnul senator Liviu Marian Pop i-a asigurat că va sustine această propunere legislativă pentru reglementarea internship-ului, în care a văzut principalul efect și rezultat al acesteia: contribuția la modernizarea învățământului românesc. Viitorul studentilor cât și viitorul sistemului care îi pregătește ar fi altul, un viitor orientat către necesitățile realiste, practice pe care le implică piața muncii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare