30 iul. 2013

Întrebări și răspunsuri 30.07.2013

Pentru demisia din functia de director al unei unitati de invatamant este nevoie de preaviz?

Este nevoie de preaviz conform contractului individual de muncă/contractului de management.

Sunt profesor la o scoala  si doresc sa va cer unele lamuriri si ajutor.
De ce la gradul didactic II se face media cu inspectia de la clasa si la definitivat nu?(mi se pare o mare nedreptate).Va rog daca se mai poate face ceva in legatura cu revenirea la nota 7 atat la definitivat cat si la grad ,stim ca aveti un cuvant mare de spus ca fost ministru a invatamantului .Din cate vad ministerul cauta acum vinovatii pt. esecul de la bac si evaluarea nationala razbunandu-se pe cadrele didactice atat prin ridicarea notei de promovare a definitivatului si gradului didactic II cat si prin dificultatea ridicata a subiectelor.

Deocamdată aceasta este legislația. Vom vedea la anul ce modificări vor fi aduse.

Va rog foarte frumos sa ma ajutati sa aflu rezultatele echivalarii de studii (5553 ) pentru absolventii de colegii de institutori din judetul Olt . Am aflat ca au fost trimise dosarele la Universitatea din Pitesti , dar nu reusesc sa gasesc lista cu rezultatele . Am citit pe forumul edu ca unele universitati au inceput sa elibereze atestatele .  
Trebuie să luați legătura cu Universitatea din Pitești pentru a afla rezultatele. Dacă aceasta refuză să vă dea informații vă puteți adresa Ministerului.

Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca se poate lucra in invatamant doar cu inspectia speciala la clasa fara a mai sustine examenul scris, deoarece cunosc un caz in care directoarea de la o anumita scoala a angajat o absolventa in 2012 a Facultatii de Litere- P.I.P.P ,doar cu inspectia speciala la clasa, cred ca nu este normal asa ceva , atunci de ce cadrele didactice mai dau examen scris daca se baga dupa ,,pile,, si preferintele ,,partidelor politice"?

Concursul se desfășoară conform Metodologiei de mobilitate și constă în inspecție sau probă practică și examen scris.

In 2012 am dat examenul de titularizare si am obținut nota 8.65, am contract pe perioada determinată, am sustinut examenul de definitivat in luna iulie dar am obtinut nota 6,75 si nu ma mai pot titulariza pe post.Acum există posibilitatea sa-mi fie luat postul de alt profesor? sau scoala imi va da continuitate?

Dacă postul pe care l-ați ocupat în anul școlar 2012-2013 era pe perioadă nedeterminată, respectiv titularizabil, dar pentru că nu aveați definitivatul ați încheiat contract pe perioadă determinată, veți ocupa în continuare postul cu contract pe perioadă determinată până veți obține definitivatul, moment în care se va transforma contractul în contract pe perioadă nedeterminată.

 În  perioada  11.05.2010 / 08.07.2012, a beneficiat de  concediu  de  maternitate, respectiv  concediu  pentru  creşterea  şi  îngrijirea  copilului  până  la vârsta  de  2 (doi)  ani (copil născut în 08.07.2010).În perioada 09.07.2012 / 28.06.2013, a beneficiat de concediu  pentru  creşterea  copilului  de  la  2( doi)  la  3( trei)  ani, în baza certificatului  de  încadrare  a  copilului  într-un  grad  de  handicap.Din  29.06.2013, a  revenit  la  post  şi, în perioada 12.07.2013 / 31.08.2013, a solicitat concediul  de  odihnă  neefectuat  din  motivele  prezentate  mai  sus,  proporţional  cu perioada  lucrată  în  anul  şcolar  2009 / 2010 ( 5 zile lucrătoare la luna integral lucrată).De menţionat că a avut 7 zile lucrătoare din 20, concediu medical de boală în februarie 2010. Vă  rog  să-mi  comunicaţi dacă solicitarea este îndreptăţită, temeiul  legal  şi  perioada  lucrată  pentru  care  i  se  cuvine  concediul  de  odihnă, în situaţia  în  care  beneficiază  de  acest  drept.

Are dreptul la efectuarea concediului de odihnă restant și calculat proporțional cu perioada efectiv lucrată. Conform OMECTS nr. 5559/2011     „În cazul în care perioadele de concedii pentru incapacitate temporară de muncă şi de concedii fără plată, însumate, au fost de 12 luni sau mai mari şi s-au extins pe 2 ori mai mulţi ani şcolari/universitari consecutivi, cadrul didactic are dreptul la un singur concediu de odihnă, acordat pentru anul şcolar/universitar în care a reînceput activitatea, proporţional cu lunile lucrate, în măsura în care acesta nu a fost efectuat în anul în care a absentat de la serviciu pentru motivele mai sus menţionate”.

Cadrele  didactice titulare care participa la concursul de titularizare din 30 iulie 2013 ,pentru a obtine un post la detasare si care nu obtin nota 5.00 la examen ,pot  pierde postul de titular ?

Nu pierd calitatea de titular.

In conformitate cu legislatia in vigoare , care este denumirea oficiala a angajatilor din CSAP: profesor psihopedagog sauprofesor consilier scolar ?

Conform Legii nr. 1/2011 Funcțiile didactice sunt: „în centrele şi cabinetele de asistenţă psihopedagogică: profesor-psihopedagog, profesor-psiholog, profesor-sociolog, profesor-logoped, consilier şcolar”.



Mentionez ca toate raspunsurile reprezinta punctul meu de vedere.
Va multumesc pentru incredere si raman la dispozitia dvs pentru intermedierea  solutionarii oricarei situatii la adresa de email liviumarianpop@gmail.com.

Un comentariu:

  1. Va rog frumos sa imi spuneti: aveti cunostinta daca se va mai desfasura o sesiune de depunere a dosarelor de echivalare a diplomelor conform Ordinului 5553? Va multumesc .

    RăspundețiȘtergere

Postări populare