25 iul. 2013

Medalii cucerite de olimpicii români

Elevii români au reuşit să obţină rezultate de excepţie la olimpiadele internaţionale care s-au desfăşurat în această vară. Matematicienii au cucerit şase medalii, urcând pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului pe naţiuni la cea de-a XXX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori. Evenimentul s-a desfăşurat în localitatea cipriotă Agros. Două medalii de aur, o medalie de argint  şi una de bronz a fost salba adusă acasă de informaticienii români prezenţi la Olimpiada Internaţională de Informatică. Românii au urcat de cinci ori pe podium şi la Olimpiada Internaţională de Fizică din Danemarca, impunându-se în clasamentul european, poziţionându-se pe locul V la nivel mondial. 

Trei medalii de bronz au cucerit elevii români la cea de-a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, desfăşurată în Elveţia. Participanţii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, desfăşurată în Republica Sakha (Federaţia Rusă), şi-au îmbogăţit palmaresul cu nouă medalii de aur: 3 – informatică, 3 – matematică, 2 – chimie, 1 – fizică. 

Aşa cum ne-am obişnuit deja, nici la sport românii nu se lasă mai prejos. La Universiada de la Kazan (Rusia) au cucerit două medalii de aur, în timp ce naţionala de baschet s-au clasat pe locul VI. 

Senatorul Liviu Marian Pop adresează felicitări tuturor participanţilor şi elevilor care ne fac să fim mândri că suntem români. De asemenea, le transmite gânduri de bine părinţilor care înţeleg cât de importantă este pregătirea copiilor lor.  

2 comentarii:

  1. Felicitări elevilor români care au obținut aceste performanțe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum, reversul medaliei :

    http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-catre-ministrul-educatiei-nationale-remus-pricopie-218967/

    Pe noi cine ne mai apara ? Domnule Pop, va rugam sa ne sprijiniti !!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare