16 sept. 2013

Liviu Marian Pop a fost prezent la festivitățile de deschidere a noului an școlar în Baia Mare


Senatorul Liviu Marian Pop a fost prezent la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” din Baia Mare, precum și la Școala ”Lucian Blaga”. Demnitarul a ținut să le ureze tuturor elevilor, atât celor din ciclul primar, gimnazial, cât și liceal, să aibă parte de realizări și mult succes pe toate planurile.

Sunt azi aici în calitate de profesor, nu ca om politic. Asta pentru că cea mai importantă politică pe care o putem face în cadrul unei unități este politica școlii. Chiar dacă colegiul meu este dincolo de Deal, am ținut să fiu alături de dumneavoastră. Fiind coordonator al comisiei de învățământ din Senat, pot să vă spun că deja am început discuțiile privind Legea Educației Naționale. Sper ca aceasta să aducă schimbări la examenul de bacalaureat, cel puțin pe filiera tehnologică. Suntem după 23 de ani de experiențe în acest domeniu, ceea ce ne-a aruncat într-o groapă. Învățământul din România trebuie să renască iar acest lucru nu se poate realiza decât dacă voi, părinții, și voi, elevi, veți reuși să vedeți niște parteneri în profesorii pe care îi aveți alături”, a subliniat Liviu Marian Pop în fața celor prezenți la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny”.

Având în vedere că fiica domniei sale este elevă în clasa a IV-a la Școala ”Lucian Blaga”, senatorul PSD a fost alături de ea, la fel ca și ceilalți părinți.

”Salut corpul profesoral, părinții, elevii și nu în ultimul rând pe toți cei care sunt în prezidiu. Sunt onorat că mă aflu azi în Baia Mare. În primul rând pentru că fiica mea este elevă a acestei școli și, așa cum este normal, sunt preocupat de viitorul și evoluția ei. Din păcate, nu am observat același interes și din partea părinților care au copii în ciclul liceal. Pot spune că doar dacă vom fi alături de profesori, împreună cu administrația locală, poliția și alte instituții abilitate vom reuși să avem o școală mai bună, așa cum o dorim cu toții. Mă bucur că părinții și elevii au reușit să înțeleagă importanța clasei pregătitoare și nu pot să nu îmi aduc aminte cât de greu a fost să pornim la drum. Totul a intrat în normalitate și asta este important”, a punctat parlamentarul. 

Liviu Marian Pop le urează tuturor elevilor și dascălilor mult succes în noul an școlar. Totodată, îi sfătuiește pe părinți să aibă încredere și mai ales să se preocupe de copiii lor. Pentru că doar așa vom reuși să clădim o societate cu adevărat de valoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare